Kirjoittaja Aihe: Taas kutsu turkulaiseen livariin :) 28.-30.8.  (Luettu 1536 kertaa)

Susan Leong

 • Erittäin aktiivinen kirjoittaja
 • ***
 • Viestejä: 131
  • Profiili
 • Sukellusluokitus: TDI Full Cave, Sidemount cave diver, PADI Rescue Diver, Ice Diver, Divemaster, IANTD Cavern, Adv.Rec. Trimix
Taas kutsu turkulaiseen livariin :) 28.-30.8.
« : Elokuu 10, 2015, 19:37:08 »
Minilivari Suomessa: viikonloppureissu Saaristoon Nautic Clubin tukialuksella M/S Tavilla Turusta pe-su 28.-30.8.2015?

Nyt on mahdollisuus lähteä hienon aluksen kyytiin sukeltamaan ja viihtymään yhdessä hyvässä seurassa. M/S Tavi on noin 30m pitkä ja 5m leveä, entinen Koskelo-luokan rannikkovartioalus vuodelta 1960. Matkanopeus on 10 solmua. Nautic Club osti M/S Tavin 1986 ja se on peruskorjattu.

Aluksessa on 7 hyttiä joihin mahtuu noin 20 sukeltajaa. Aluksella on 220/380V sähköjärjestelmä, joka mahdollistaa monia mukavuuksia. Esimerkiksi keittiöstä löytyy liesi, uuni, kaksi jääkaappia, pakastin ja mikroaaltouuni sekä messistä digi tv ja DVD-soitin.

Navigointilaitteet on uusittu ja tällä hetkellä Tavissa on perus-navigointivarustuksen lisäksi mm. täysin kahdennetut toisistaan riippumattomat elektroniset merikartat ja tutka lisänäyttöineen.

Veteenmenossa ilahduttaa uudehko ja hieno uimataso, pullot täyttyy 200 ja 300 barin kompressoreilla ja nitroxiakin** löytyy. Sukellusten jälkeen ilahduttaa myös sauna.

Tavin viikonloppureissut maksavat 130€/sukeltaja (sisältää pe-su reissun sukelluksineen ja paineilmoineen, ruokineen), ja se edellyttää liittymistä Nautic Clubin jäseneksi ja sen jäsenmaksu on 90€ vuonna 2014. **Nitroxin lisämaksu 30€. Seuratoiminta pyörii siis vain Tavin ympärillä ja jäseniä on ympäri maata. Nyt lähdössä on 10 henkilöä mutta 12 tarvitaan että lähtö kannattaa.

Tavin toiminta perustuu siis jäsenistön talkoovoimaan ja kaikkien osallistumiseen reissuilla. Jokainen osallistuu päivittäisiin askareisiin taitojensa mukaan, esim. kiinnittymisessä, siivoamisessa, ruoanlaitossa tai kumiveneen operoinnissa. Keittiövuoroa helpottaa tiskikone, ja kannella on valtava Metoksen tasoparila, jossa paistaa koko porukalle melkein ihan mitä vaan....

Nyt nousulaiset mukaan tutustumaan M/S Taviin syyskirkkaaseen Saaristomereen. Reissu toteutuu jos riittävä määrä osallistujia saadaan mukaan. Ilmoittaudu allekirjoittaneelle niin voin kertoa lisää miten homma etenee.

Itse olen kerran tutustunut Taviin viime vuonna, pyörittiin Hangossa viikonloppu ja ajattelin lähteä vielä kerran tänä vuonna, tällöin siis :) Mukaan, seuratoverit!

jukkap

 • Kouluttajat
 • Erittäin aktiivinen kirjoittaja
 • ***
 • Viestejä: 129
  • Profiili
 • Sukellusluokitus: P3
Vs: Taas kutsu turkulaiseen livariin :) 28.-30.8.
« Vastaus #1 : Elokuu 11, 2015, 15:28:26 »
Kuullostaa kiintoisalta! Valitettavasti ei pääse tuohon mukaan.
 Ehkä myöhemmin kaudella voisi yrittää vielä kerätä porukan Noususta tuolle reissulle?