Kirjoittaja Aihe: AIDA Vapaasukellusintroja Kouvolassa  (Luettu 316 kertaa)

Irene

  • Kouluttajat
  • Mikä kirjallinen ihanuus maailmaa on kohdannut!
  • *****
  • Viestejä: 3018
  • Oma teksti
    • Profiili
  • Sukellusluokitus: P3
AIDA Vapaasukellusintroja Kouvolassa
« : Tammikuu 26, 2011, 09:53:45 »

Viime vuoden puolella oli Yleisissä keskusteluissa juttua vapaasukelluskurssista ja muutamia innokkaita ilmoitti halunsa osallistua peruskurssille. Keskustelin vapaasukelluskouluttajien kanssa ja he suosittelivat joko:
  vapaasukellusintroa (hinta noin 50e, kesto yksi päivä, ei kortitusta, hintaan lisätään vielä tilavuokrat ja kouluttajan matkakulut)
  AIDA ** kurssia (hinta noin 100e, kesto pari viikonloppua, hintaan lisätään tilavuokrat jne.)

AIDA * kurssia hän ei suositellut, koska intro ajaa melkein saman asian ja introa voi vetää muutkin kuin kouluttajat. AIDA kouluttajia on Suomessa niin vähän, että heidän käyttämistä AIDA * kurssin vetämiseen ei ole järkevää. Mielummin he kouluttavat suoraan AIDA ** kursseilla, johon kuuluu jo 8h teorialuentoja, 6h allastunteja, sekä 2 avovesisukelluskertaa 3-4h / kerta. Siis itse kurssin suorittaminen vaatii jo enemmän kuin orastavaa kiinnostusta aiheeseen.

Introkouluttajaa en ole tilannut vielä hallivuorollemme, osittain silkaa omaa laiskuuttani. Osittain myös siksi, että pian alkava laitesukelluksen peruskurssi vie tilaa ja muutamat introsta/kurssista kiinnostunutta on kiinni siinä. Loppukeväästä hallilla on todennäköisesti myös Rescue Diver kurssi käynnissä. Syksyllä on todennäköisesti paremmin tilaa hallilla pitää kurssia esim. loka-marraskuussa.

Valtakunnallisesti pääsisi vapaasukellusintroon Kouvolassa (1,5-2 h ajoaikaa), jos  kaipaa uusia haasteita tälle keväälle. Itsekin olen käynyt intron aikoinaan ja todella paljon hyödyllisiä käytäntöjä opin sieltä.

Alla on poiminta Freediving Team of Finland:in keskustelupalstalta.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vapaasukelluksesta kiinnostuneiden kurssitoiveita tulee sen verran paljon, että ajatuksena on järjestää viikonloppuisin 1 päivän valtakunnallisia vapaasukellusintroja Kouvolassa parina-kolmena lauantaina helmi-maaliskuussa 2011. Tällä saamme luentotilat ja hallit järjestymään kohtuuvaivalla eikä introista tule kortitusbyrokratiaa.
Vapaasukellusintrokurssi sopii sekä aivan aloittelijoille että hieman lajia kokeilleille johdatuksena AIDA**-kurssille.

Alustava aikataulu:
Lauantai
- saapuminen kimppakyydeillä/junalla (esim IC Hki klo 8.12 - Kouvola 9.40)
- klo 10-14.15 vapaasukelluksen esittelyä, lyhyesti teoriaa, turvallisuuskäytäntöjä ja videoita, välissä lounastauko
- klo 14.30-17.30 allasharjoittelua Kouvolan Haanojan uimahallissa (2 rataa 14.30-15.45, 5 rataa 15.45-17.30 )
- klo 18-20 teoriaa ja videoita
- klo 20 kurssin päätös (introssa ei ole teoriakoetta eikä suoritusvaatimuksia toisin kuin AIDA**:ssa)
- paluu kimppakyydeillä/junalla (esim. IC Kouvola 20.25-Hki 21.57)

Selvittelen hallin ja luentotilojen varaustilanteen ja laitan lähiaikoina tarkemmat tiedot vaihtoehtoisista päivämääristä, hinnat sekä ilmoittautumisohjeet. Kullekin introkurssille 8-10 osallistujaa on sopiva määrä.

AIDA**-kursseista ei ole vielä uutta kerrottavaa.

FDTF ry
TimoP
tee niin kuin sanon, ei niin kuin minä teen