Kirjoittaja Aihe: NAUI Tech1  (Luettu 302 kertaa)

M2_trick

  • Vieras
NAUI Tech1
« : Helmikuu 22, 2010, 20:52:53 »
Löytyykö kiinnostuneita osallistujia josko Lumikuru vetäisi ao kokonaisuuden:
NAUI Tech1 in a nutshell. Syvyyttä ei tule hirveästi lisää, mutta pohja-aika kasvaa ja dekompressiot voidaan suorittaa turvallisemmin. Lisäksi saisit heliumia pulloihin syvemmille sukelluksille.

Eli kokonaisuus sisältäisi Technical EANX, Helitrox ja Decompression Procedure kurssit. TechEANX ja Helitrox voidaan pitää yksinäänkin, mutta molemmat (tai vast) ovat pääsyvaatimuksia Deco Proc kurssiille. Dekot tulevat nimenomaan sillä kurssilla.

Näillä maksimi syvyys on 46m ja voi käyttää helitrox seoksia sukeltamiseen (TX26/18), sekä EAN40-happi seoksia dekompressiokaasuina. Opettelemme kahden dekopullon käsittelyn kurssilla. Yhdelläkin dekopullolla pärjää.

Kokonaisuus sisältää 14 avovesisukellusta. NAUI ei mahdollista sukellusten karsimista kursseja yhdistettäessä. Teoriaa on kahdeksan tuntia.

Kurssi maksaa 550€, sisältäen teoria- ja avovesiopetuksen, kurssimateriaalin, kaasut ja kouluttajan kulut sekä kortituksen. Kortituksen ehtoina ovat hyväksytysti suoritettu teoria- ja avovesijakso, teoriakokeen läpäisy ja kurssimaksun suorittaminen.

Syvemmillä sukelluksilla (yli 20m) meillä on käytössä koulutettu pintaorganisaatio.

Minulla loppuu edellinen kurssi 3.7. ja 18.8. lähden Lahteen 4 kk, joten silloin ei pääsääntöisesti onnistu. Viikot 30,31 ja 32 olen lomalla, kuitenkin niin, että 7. ja 8.8. ovat varattuja.

Esitys kurssiaikataulusta.
24.7. Teoriaopetus (Espoo/lähialue)
25.7. Avovesisukelluksia, 2kpl, matalia (max 10m), perusharjoittelua (dekopullon kanssa uinti, kaasunjako, poijunampuminen, pelastaminen, jne.)
vko 30 2 kpl avovesisukelluksia matalalla (samaa kuin aikaisemmin) ja 31.7. ja 1.8. Simuloidut dekot, 4 sukellusta (25-30m).
Vko 31 kahtena päivänä/iltana 4-2 simuloitua lisää (4 jos päivällä, 2 jos illalla)
vko 31 mikäli teimme sukellukset edellisellä viikolla illalla, niin nyt sama jatkuu, 2 sukellusta viikolla ja 14. ja 15.8 teemme 2+2 sukellusta. Nämä ovat oikeita dekosukellluksia. Voimme tehdä myös sukellukset viikolla, mikäli teille sopii sukeltaa päivällä.

Matalat sukellukset tehdään esim Tiilijärvellä tai jos on esityksiä, niin otetaan vastaan. Olisi hyvä olla sora tai muu kantava pohja.

Syvemmät tehdään pääsääntöisesti merellä hylyillä (Klaus Oldendorff ja Sundsborg esim). Esityksiä otetaan vastaan. Viimeiset sukellukset vaativat noin 45m vettä.

Muutosehdotuksia otetaan vastaan.

Lähtökohta on, että kurssilla on kolme oppilasta. 2 on hieman vähän ja 4 ehdoton maksi. Mutta pystymme kyllä molemmilla vaihtoehdoilla toteuttamaan.

Kurssilaisilla tulee olla NTEC mukainen laitepaketti ja vähintään yksi dekopullo. Laitan tarkemmat ohjeet lähempänä kurssia. Teoriamateriaali tulee noin kuukautta ennen kurssia, niin että kurssilaiset ehtivät itseopiskella ennen kurssia. Kurssin aikana keskitymme erityisesti epäselviksi jääneisiin asioihin.