Laitesukelluskokeilut

Sukelluskokeilu, eli introsukellus on tarkoitettu ensimmäiseksi laitesukelluskokeiluksi, missä pääsee kokeilemaan turvallisessa ympäristössä kouluttajien avustuksella miltä painottomuus ja veden alla hengittäminen tuntuvat. Laitesukelluskokeilussa kouluttaja antaa lyhyen opastuksen sukelluslaitteen käyttöön ja sukellusta kokeillaan kouluttajan johdolla uima-altaassa. Introsukellukseen sisältyy teoriaosuus, missä käydään läpi laitesukellusta yleensä, sukellusfysiologiaa ja -fysiikkaa, tarvittavat laitteet ja välineet, sekä miten altaalla toimitaan. Teoriaosuuden jälkeen mennään altaalle suorittamaan itse introsukellus.

Sukelluskokeilussa tarvittavat paineilmalaitteet ja perusvälineet tulevat seuran puolelta lainaksi kokeilun ajaksi. Myös omia sukellusvälineitä, esim. maski, snorkkeli ja räpylät voi hyvin käyttää kokeilussa. Varusteiksi riittää uima-asu, mukaan kannattaa ottaa kuitenkin vanha puhdas t-paita päälle laitettavaksi, jolla voi vähentää laitepaketin aiheuttamien hiertymien mahdollisuutta.

Introsukellukset pidetään pääsääntöisesti Leppävaaran uimahallissa, mutta haluttaessa intro voidaan järjestää muuallakin. Kokeiluun voi osallistua 12 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on normaali terveys. Introsukelluksen hinta on 50€ / henkilö. Maksimissaan voimme ottaa 10 henkilöä introsukellukselle. Kaikki sukelluskouluttajamme ovat kokeneita kouluttajia ja lajin aktiivisia harrastajia omalla vapaa-ajallaan. Sukelluskokeiluun tultaessa pitää olla terveysselvityslomake täytettynä.

Lisätietoja introsukelluksista voi kysellä koulutusvastaavalta.