Kirjoittaja Aihe: Kuviasi Sukeltaja-lehteen?  (Luettu 754 kertaa)

Sanna_K

 • Erittäin aktiivinen kirjoittaja
 • ***
 • Viestejä: 146
 • Kah, minä!
  • Profiili
Kuviasi Sukeltaja-lehteen?
« : Helmikuu 10, 2005, 09:53:16 »
Sukeltaja-lehden toimitusneuvostosta terveisiä; kuvianne kaivataan! Jos sinulla on hyviä kuvia mitkä haluaisit antaa kaikkien nähtäväksi Sukeltaja-lehteen, niin niitä vastaanotetaan mielellään ainakin kuvapankkiin jos ei saman tien seuraavaan lehteen laitettavaksi.

Myös kotimaansukelluskohteista juttuja voi lähettää, jos oman mansikkapaikkansa haluaa kartan kera muille paljastaa!

Laittakaa mulle sähköpostia (sanna.kokkonen@sukeltaja.fi), niin välitän jutun eteenpäin. Kiitos!  :)
- Nätein ja kivin. Ei valittamista :)

matkinnu

 • Satunnainen kirjoittaja
 • *
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Re:Kuviasi Sukeltaja-lehteen?
« Vastaus #1 : Helmikuu 11, 2005, 17:48:22 »
Erittäin mielenkiintoisia nämä kuvien keräämisyritykset, joissa ei mitenkään mainita kuvista saatavaa rahallista korvausta. Tuskin niistä mitään korvausta onkaan tarjolla, mutta pitäkää nousulaiset mielessä, että tuota Sukeltaja-lehteä myydään myös esim. paikallisessa S-Marketissa kovalla rahalla. Osa siitä rahasta (ja tekijänoikeudet kuviisi) kuuluu toki sinulle, jos kuviasi kyseisessä lehdessä on.

Jotkut pitävät minua varmaankin nipottajana ja ajattelevat, että mitäs muutamasta kuvasta, mutta katselkaapas esim. viime numeron Espen Rekdalin kuvien määrää ja laatua. Mies on satsannut paljon rahaa laitteisiin ja aikaa reissatakseen esim. Ranskaan, ja eipä tainnut saada minkäänlaista korvausta kyseisistä kuvista, koska ne ovat PM-kilpailun satoa.

"Kaikki pohjoismaiset liitot pidättävät itselleen oikeuden kopioida ja julkaista kilpailukuvia Pohjoismaiden liittojen omissa lehdissä sekä käyttää kuvia urheilusukelluksen markkinoinnissa sekä kurssikirjallisuudessa ilman että osallistujat saavat siitä korvausta."

Tässä vielä linkki Espenin sivuille http://homepage.mac.com/espenrekdal/
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 14, 2005, 14:32:16 kirjoittanut matkinnu »
on vuoren verran vettä pääni päällä
unohduin kuin unelmiin
on hyvä olla täällä
Juice Leskinen

marko

 • Vieras
Re:Kuviasi Sukeltaja-lehteen?
« Vastaus #2 : Helmikuu 13, 2005, 13:33:15 »
Minusta, Matti, tuo ei ole ollenkaan nipottamista, vaan erittäin asiallinen kommentti.« Viimeksi muokattu: Helmikuu 13, 2005, 13:33:57 kirjoittanut MarkoH »

Sanna_K

 • Erittäin aktiivinen kirjoittaja
 • ***
 • Viestejä: 146
 • Kah, minä!
  • Profiili
Re:Kuviasi Sukeltaja-lehteen?
« Vastaus #3 : Helmikuu 14, 2005, 16:26:37 »
Totta periaatteessa, mutta lehden irtomyynnin tarkoitus EI TODELLAKAAN ole tuottaa voittoa. Kuten monessa muussakin ry.ssä toiminta ei saa olla voittoa tuottavaa, eikä siihen todellakaan tällä tähdätäkään.

Jokainen järjestötoiminnasta yhtään tietoinen varmasti tietää, että tappiolla mennään, koska tahdotaan tarjota jäsenistölle parempaa halvemmalla. Eli siis Sukeltaja-liiton jäsenille mm. kursseja!!

Ikävää jos joku kokee viestin aiheettomaksi ja ajattelee että koitamme vetää välistä rahaa kun kuvaajille ei makseta. Mutta asetanpa itseni alttiiksi sille, että haukutte tyhmäksi: kirjoitan SÄÄNNÖLLISESTI juttuja Sukeltaja-lehteen (jopa niin, että istun toimitusneuvostossa Norppatoimittajan pallilla ja olen luvannut jokaiseen lehteen ainakin yhden jutun toimittaa), enkä ole vielä penniäkään tästä hyvästä saanut! Matkakorvaukset maksetaan, jos jutun/kuvauksen teosta on aiemmin liiton kanssa sovittu.

Mutta ahneet ihmisethän ei tätä voine ymmärtääkään...
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 14, 2005, 16:31:27 kirjoittanut Sanna_K »
- Nätein ja kivin. Ei valittamista :)

marko

 • Vieras
Re:Kuviasi Sukeltaja-lehteen?
« Vastaus #4 : Helmikuu 14, 2005, 20:08:47 »
Rohkenisin esittää väitteen, ettei yhdistyksen eteen toimiminen ilman rahallista palkkiota ole vallan tuntematonta tämän foorumin lukijoillekaan.

Kuitenkin, kun pyydetään käyttöön tekijänoikeuden alaista materiaalia, olisi mielestäni korrektia tuoda avoimesti esille käytössä oleva korvauspolitiikka. Ja jos korvausta ei voida maksaa, niin myös reilu maininta siitä voisi olla paikallaan. Avoimuudella on kumma vaikutus ihmisten suhtautumiseen.

Mielestäni Matilla oli täysi oikeus tuoda myös yksi kuvien ottajan näkökanta esille; ei kaikkien tarvitse olla halukkaita antamaan materiaaliaan muiden käyttöön, edes korvausta vastaan.

Mitä tahansa toimintaa kohtaan pitää saada esittää asiallista kritiikkiä - oli toiminta sitten voittoa tuottavaa tahi ei.


Sanna_K

 • Erittäin aktiivinen kirjoittaja
 • ***
 • Viestejä: 146
 • Kah, minä!
  • Profiili
Re:Kuviasi Sukeltaja-lehteen?
« Vastaus #5 : Helmikuu 15, 2005, 14:45:21 »
Kommentointi toki on tervetullutta, eiköhän aikuiset ihmiset kykene sekä negatiivista että positiivista kommentointia kestämään.

Voin myöntää etten tullut edes ajatelleeksi että pitäisi erikseen mainita ettei kuvista saa rahallista palkkiota; yleensä järjestöillä ei sellaiseen ole mahdollisuuksia.

Mutta se, että ruvetaan ilkeilemään kuvien pyynnöstä, on jotain mihin ei mun aivot riitä.
Viesti koski nimenomaan sitä, että JOS joku on HALUKAS tekemään lehteä ja lähettämään kuvia VAPAAEHTOISESTI, niin niitä vastaanotetaan mielellään. Toki kalliilla rahalla tehdyt kuvansa saa edelleen myydä ihan minne itse kukin haluaa, eihän tässä kukaan ole keltään ihmisoikeuksia viemässä...

Yhteisen edun vuoksi tässä toimitaan; kuvia koitetaan saada lehteen jäsentemme eduksi ja toisaalta lehteä myyntiin jäsenpalvelujen turvaamiseksi ja ennenkaikkea lajin tunnettavuuden lisäämiseksi.

Mutta "aikuisena" ihmisenä yritän sopuratkaisua; anteeksi jos jonkun varpaille tässä asiassa talloin, ei tietenkään ole tarkoitus ketään koittaa huijata yhtään millään.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 15, 2005, 14:49:18 kirjoittanut Sanna_K »
- Nätein ja kivin. Ei valittamista :)

Satu

 • Vieras
Re:Kuviasi Sukeltaja-lehteen?
« Vastaus #6 : Helmikuu 15, 2005, 15:59:36 »
Jos sinulla on hyviä kuvia mitkä haluaisit antaa kaikkien nähtäväksi Sukeltaja-lehteen, niin niitä vastaanotetaan mielellään ainakin kuvapankkiin


Hei Sanna,

Mielestäni annoit selvästi ymmärtää että kyse on todellakin kuvien antamisesta sukeltajalehden käyttöön.
Asiaa tuskin voi tulkita toisin.
Ja asiahan on aivan selvä:
- Se joka haluaa rahaa kuvistaan myy ne sille joka maksaa.
- Se joka haluaa muidenkin kuvansa näkevän ja iloitsee itse nähdessään omat kuvansa sukeltajalehdessä, antaa ne lehden käyttöön.

Matin tuntien, tarkoitus tuskin oli kettuilla sinulle.
Kaikki kuvaajat eivät välttämättä ole ajatelleet asiaa tekijän oikeudelliselta kannalta... joten hyvähän on heitäkin valistaa.

Kysymyshän on ihan sama kuin meidän kouluttajien toiminnassa seuran hyväksi.  Joku sukellusliike maksaisi meillekin tästä työstä voita leivän päälle.
Mutta silti teemme hommaa ilmaiseksi Nousun hyväksi.
Ja sinä käytät aikaasi lehden juttujen tekoon, vain hyvä mieli palkkanasi.

Hullujako olemme? Ehkä.
Mutta silti aion jatkaa kouluttamista ihan ilmaiseksi.
Ja uskon että joku muu lahjoittaa kuviaan lehdelle.

Satu

marko

 • Vieras
Re:Kuviasi Sukeltaja-lehteen?
« Vastaus #7 : Helmikuu 15, 2005, 16:30:26 »
Matin tuntien, tarkoitus tuskin oli kettuilla sinulle.
Kaikki kuvaajat eivät välttämättä ole ajatelleet asiaa tekijän oikeudelliselta kannalta... joten hyvähän on heitäkin valistaa.

Nimenomaan näin minäkin Matin tekstin ymmärsin.