Nousu ry

Yleinen => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: TiLi - Toukokuu 05, 2004, 12:11:21

Otsikko: Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 05, 2004, 12:11:21
Koska seurassa on ollut jo pidempään keskustelua Nitrox täyttöjen yleistymisestä ja tästä on vielä erikseen vuosikokouksen päätös että seura panostaa Nitrox laitteistoon, olisi projekti saatava jollakin tapaa konkretisoitumaan.

Nyt otetaan vastaan rakentavia ehdotuksia siitä mitä pitäisi tehdä ja miten. Lisäksi kaipaamme asiantuntevia neuvoja ja ohjeita siitä että miten järjestelmää ei pidä tehdä. Tässä laajennuksessa pitäisi myös jollakin tapaa ottaa huomioon sekin asia että periaatteessa seuralla ei ole tässä vaiheessa yhtään kompressoria jolla Nitroksia voisi hyvällä omallatunnolla tehdä.

Kerrottakoon tässä vaiheessa niillekin jäsenille jotka eivät tiedä että miksi seuran kompressorit eivät ole niitä parhaimpia vaihtoehtoja Nitroksille. Ensinnäkin uusi ja uljas Seeman ei sovellu siihen koska maahantuoja (Divetech) kieltää sen. Toisaalta vanha Bauer on erittäin hyvä retkikompressori polttomoottoreineen, mutta se ei ole enää oikein kunnoltaan ja rakenteeltaan sellainen että soveltuisi Nitroksi täyttöihin.

Näin ollen ensimmäinen selkeä ongelma on kompressori, a) hankitaanko jostain Nitroksi täyttöihin hyväksytty ja kelpaava kompressori (ostetaan/vuokrataan/lainataan) vai b) tehdään se vanhaan kompressoriin.

Toinen ongelma on tilan käyttö Nousukeskuksella. Minne uusi järjestelmä sijoitetaan ja miten?

Varmaan monia muitakin ongelmia ja ratkaisukohtia tulee esille joten keskustellaan niistä ennen kun virhearviointeja pääsee tapahtumaan. Tämän keskustelun tarkoituksena on mahdollistaa seuralle mahdollisimman hyvät ja toimivat laitteet eikä repiä seuraa kappaleiksi eri leireihin. Kyseessä on yhteisen asian päätös, eikä riidan kylväminen.

Valmiita suunnitelmia, ajatuksia ja osakokonaisuuksia otetaan mielellään vastaan koska kesän alussa pitää ruveta jo hihojen heilumaan. Vaikka kuinka ilkeältä nyt tuntuukin, niin sanon vain että nyt on aika puhua ja jos ei nyt puhu, niin vaietkoon ikuisesti. Jälkiviisaita letkautuksia on aika turha sitten jälkeenpäin suustaan tai kynästään päästää.

Ajatuksia otetaan vastaan…

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: markus - Toukokuu 05, 2004, 14:45:53
Miksi ei Bauer toimi Nitroxin kanssa? Voisiko joku joka osaa selittää, faktoihin perustuen, kertoa sen kaikille. Onko Bauer aikansa elännyt, jos on niin pitäisi varmasti ostaa uusi retkikompura.
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 06, 2004, 08:28:46
Miksi ei Bauer toimi Nitroxin kanssa?

Hyvä Markus. Olen toistuvista kyselyistä johtuen tarkistanut seuran jäsenrekisterin ja en ole edelleenkään löytänyt Joku nimistä jäsentä. Edes sukunimen tietäminen voisi helpottaa asiassa :-)

Bauer ei monestakin syystä sovi enää nitroksikompressoriksi. Yksi ehkä tärkeimmistä syistä on ikä. Iän myötä koneen yleinen kunto. Jotta Bauer olisi tulevaisuudessa nitroksikone olisi sille tehtävä täydellinen perushuolto purkaamisine, puhdistuksine ja yhteensopivien osien vaihtamisine. Tuo on vanhassa koneessa sen verran mittava ja rahakas toimi, että en usko se koskaan maksavan itseään takaisin.

Ilman puristaminen tai happirikasteisen ilman (Nitroksi) puristaminen on kuitenkin täysin eri juttu. Tämän tietävät jokainen asiaankuuluvat kurssit käyneet sukeltajat. Ne jotka eivät tiedä – heidän on syytä ensin malttaa mielensä tunneperäisten mielipiteiden ilmaisemiseen ja myöhemmässä vaiheessa panostaa koulutukseen.

Kun katsotaan millaisella paatoksella kurssimateriaalit viittaavat aliapaattiseen puristamiseen ja kun yksinkertaisesti katsotaan Bauerin käyttötuntimittaria ja yleistä tämän hetkistä kuntoa, epäilen että kurssit ovat menneet näiltä osin hukkaan jos Bauerin käyttöä edelleen puolustetaan. Venäläistä rulettia voidaan pelata halvemmillakin menetelmillä kun seuran kompressorilla. Samalla voi syntyä liikaa sivullisia kärsijöitä.

Legendaarisia perusteita (ja samalla kuuluisia viimeisiä sanontoja) ovat olleet: ”kun se on ennenkin toiminut”, ”en näkisi tälle kokeilulle mitään estettä”, ”kyllä sen on pakko toimia”, ”ollaan ihan varovaisia kun kokeillaan”. Kuitenkin lasken hapen ja sen kanssa ”pelaamisen” siihen riskikategoriaan että toiminnan pitää olla mietittyä, harkittua ja perustua faktoihin. Täysin turvallista ja luotettavaa tekniikkaa kun muistetaan pitää kiinni niistä säännöistä ja ohjeista joita itse kukin ”koulutettu” sukeltaja on kurssillaan saanut ymmärrettäväkseen.

Koska kohonnut hapen osapaine kaasuseoksessa muuttaa sen reaktioherkkyyttä hapettuvien materiaalien suhteen, on tällöin noudatettava ehdotonta puhtautta kaasun käsittelyssä. Tätä vaatimusta (happipuhtaus) ei Bauer täytä, eikä rakenteeltaan (happiyhteensopiva) ole sellainen että käyttöä kannattaisi laajamittaisesti perustaa tälle koneelle.

On syytä muistuttaa että 4% lisäys hapen osapaineessa lisää reaktioherkkyyden kaksinkertaiseksi ja vastaavasti 40% hapen osapaineessa on reaktioherkkyys jo yli kymmenkertainen paineilmaan verrattuna. Tästä ei pidä vetää sellaista johtopäätöstä että Bauer olisi täysin sopimaton kone paineilman tekemiseen – ei toki, kone on mitä mainioin retkikompressori, mutta Nitroksiin sitä ei pidä sotkea.

Lisäksi on syytä muistaa että kumpainenkin entisistä suurvalloista (USA/NL) on polttanut useammankin miehistön avaruusraketeissa happipalon seurauksena ja kyseessä on ollut vasta normaali ilmanpaineinen happi… mitähän mahtaa tapahtua kun hapen osapaineet ovat toisella sadalla baarilla? Tarkoitukseni ei ole tässä vaiheessa pelotella asialla, vaan tuoda esille faktat miksi joitain asioita on syytä tehdä määrätyllä tavalla.

Toisaalta valmistaja ei ole tuota konetta koskaan valmistanut nitroksikoneeksi joten sen yhteensopivuus on enemmän kuin kyseenalaista. Todennäköisesti tälle koneelle ei koskaan tule valmistajan taholta mitään lupaa käyttää sitä nitroksilla. On kuitenkin selvää että kymmenessä jopa kahdessakymmenessä vuodessa, milloin tuo konemalli on ollut piirustuspöydällä, on kompressoritekniikassa ja ajattelumalleissa sekä ymmärryksessä tapahtunut aika huimia harppauksia.

Edellä mainittuun perustuen, lienee selvää että vaihtoehdot ovat harvinaisen vähissä. Toiselle koneelle ei valmistaja anna lupaa Nitroksitäytöille (vaikka kyseessä on uusi, moderni kone) ja toinen kone ei rakenteeltaan sovellu (eikä näin ollen valmistajakaan sitä salli) Nitroksille.

Ei omasta mielestään kehityksen jarruna, vaan turvallisemman sukeltamisen puolesta,

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Irene - Toukokuu 06, 2004, 11:49:25

Uuden kompressorin ostaminen ei onnistu ainakaan tänä vuonna. Tililtämme puuttuu noin 4000 euroa, jos olisimme ostamassa vaikka Seemannin hintaluokkaa olevaa konetta, tiedä sitten miten paljon valmistajat rökittävät Nitrox-yhteensopivuudesta lisää...
Ja sen jälkeen olisimme puilla paljailla.

Uuden kompuran ostaminen ei siis ole ratkaisu välittömässä lähitulevaisuudessa.

Ymmärtääkseni keskustelun aihe pitäisi pyöriä ennemmin siinä, miten nykyinen kalusto saadaan sijoitettua ja rakennettua siten, että täyttöjä voidaan tehdä ja kun  tilaisuus tarjoutuu, vaihdetaan vain tekijä x eli kompura, oli se sitten ostettu tai lainattu tai vuokrattu. Tärkeintä olisi kait saada muu ympäristö kuntoon, ettei joka kerta tarvitse rakentaa nitrox-järjestelmää alusta asti, kuten tähän asti on toimittu. Ei se näköjään ole ollut esteenä silloin, kun tehdään kurssitäyttöjä eli isoja satseja kerrallaan. Tietysti yhtä pulloa varten on ikävä nähdä niin iso vaiva. Mielestäni meidän on vain kärsittävä huonoa omaatuntoa toistaiseksi Bauerin käytöstä.

Jos jätetään kompura-ongelma toistaiseksi taka-alalle ja mietitään sitä uudelleen, kun muu konfiguraatio on selvillä, vai onko konfiguraatio täysin rippuvainen kompuramallista?

Pitäisikö samalla miettiä miten leiriolosuhteissa voisimme saada nitroxia aikaiseksi? Se tulee eteen kuitenkin seuraavana vaatimuksena, kun Nousukeskuksen täyttöjärjestelmät ovat valmiit.
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Satu - Toukokuu 06, 2004, 11:52:41
- Meillä on Seemanni, joka pääsääntöisesti on ja pysyy NKlla paineilmapuuhissa koska sille ei lupaa saada Nitroxin ajamiseen.

- Meillä on Bauer, joka on seuran retkikompura joka ei 100% turvallisesti voi ajaa Nitroxia eikä ole siihen suunniteltukaan, mutta jota olemme jossain määrin asiaan käyttäneet kun ei muutakaan ole ollut.

- Siis tarvitsemme uuden kiinteästi NKlle asennettavan kompressorin jolla on lupa ajaa Nitroxia.

Olemmeko siis seurana juuri siinä hilkulla riittävän iso jotta meidän on mielekästä pohtia tuota oikeasti vai tuleeko asia vaan jättää pöydälle odottamaan että kuu muuttuu juustoksi ja aurinko on vaan liian iso hehkulamppu.


juuri tästä puhuttiin syyskokouksessa, ja päätös oli tuota luokkaa. Kolmas kompressori on hakusessa, mutta kun nitrox-käyttöön soveltuvat maksavat n 5000e  :'(  
Eikä tuo seeman ole kuin 2 vuotta vanha... Kun tämänkin asia olisi osattu ennakoida.... olisi voinut hakkia yhden kompuran Nousukeskukselle ja ajaa sillä sekä ilman että nitroxin.

Joku nimeltämainitsematon seura, ehkä useampikin ajaa nitroxia pääosin samanlaisella kompuralla kuin uusi seemannimme. Mutta perustelut siihen ovat tuota Timon mainitsemaa " kulluisia viimeisiä lauseita" -luokkaa.

Mutta jälkiviisaus on helppoa, ei kukaan meistä omista kristallipalloa. Siispä pidämme silmät auki, etsimme aktiivisesti uusia kompressirivaihtoehtoja ja tutkimme asiaa.  
Bauer ei ole huono vaihtoehto, sen vain pitäisi olla tuoreempaa vuosimallia ja putsattu. Eikä putsattua konetta voi/ kannata kantaa reissussa mukana, koska se ei ole senjälkeen enää puhdas...

Siis kolme kompuraa, tai myydään uusi seemanni ja ostetaan tilalle uusi ntx-yhteensopiva kone. Tässä kai ainoat kaksi vaihtoehtoa. Molemmat HYVIN KALLIITA.

Toisaalta jos uusi seeman leviää siksi, että sillä ajetaan ntx, tulee se vielä kalliimmaksi, hallituksen pää on pölkyllä ja pahimmassa mahd tapauksessa joku seuralainen Töölön teholla....
- Erittäin Epätodennäköistä hyvinkin, ja pirujen maalaamista seinälle. Kyllä vaan, mutta:  Ei minun pj kaudellani, kiitos!

Bauerilla täyttöön liittyy samat henkilövaurioriskit,  tosin nuo talooudelliset seuraamukset ovat pienempiä. HUOMATTAVASTI.

Tuo henkilövahinkoriski ON olemassa, vaikkakin hyvin pieni. Sitä ei kukaan kiistä. Täyttäjän on tiedettävä sekä oikea menettely, että puuhaan liittyvä pieni lisäriski. Ja hyväksyttävä se. Tässä yksi syy siihen, miksi täyttäjien määrä on pidetty pienenä. Tosin paineita lisäämiseen on kovasti.

Mutta niinkauan kuin pullot täytetään pystyssä ja kiinni sitomatta nousukeskuksella näen tämän vielä suurempana riskinä, joten pistetään asiat  takaisin mittasuhteisiinsa.

Koska kuitenkin pyrimme lähetymään 100% turvallisuutta, etsimme siis aktiivisesti nitrox -kompuraa.  Mutta juuri sijoitettuamme yli 6000euroa perämoottoriin, joutunemme tyytymään nykyiseen tilanteeseen ensivuoteen saakka.  

Vaihtoehtona tälle hankinnan ensivuoteen siirtämiselle on jäsenmaksun tai paineilma/nitroxtäyttöjen hinnan nosto. Riippuen siitä kenellä haluamme hankinnan maksattaa.


Satu
- siis minähän en mistään tiedä mitään, mutta tämä on käsitykseni seuran rahatilanteesta perilläolevana & Vessun Blenderkurssin teorioita salamatkustajana seuranneena  ;)
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Toukokuu 06, 2004, 21:33:52
* DeepCore *

Kuten jo vuosi sitten saunaillassa vihjasin, voisi olla mahdollista seuramme saada nitukkaa ammattimaisesta täyttöpaikasta piankin.. Olen Dsat blender kurssilla, valmistun pian. Toivottavasti tarjolla kaikkea muuta kuin ilmaa. Espoosta..

kova juttu.. kai... mutta

- ilmalla en enää ikinä sukella...
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 06, 2004, 22:55:02
Uuden kompressorin ostaminen ei onnistu ainakaan tänä vuonna.

Tärkeintä olisi kait saada muu ympäristö kuntoon

Mielestäni meidän on vain kärsittävä huonoa omaatuntoa toistaiseksi Bauerin käytöstä.

Pitäisikö samalla miettiä miten leiriolosuhteissa voisimme saada nitroxia aikaiseksi?

On täysin totta että uuden kompressori ostaminen tuskin tulee kysymykseen ja edes järkevääkään suin päin suorittaa. Itseäni jäi kiinnostamaan vaihtoehto mahdollisesta vuokraamisesta. Liekö kenelläkään muulla siitä tietoa/kokemusta?

Onko sinulla Irene ajatuksia siitä että miten nousukeskuksen ympäristöä saadaan paremmin palvelemaan käyttäjiään? Esittämäsi ajatus on kyllä hyvä idea, eli rakennetaan pala palalta, mutta kuitenkin tässä vaiheessa on syytä hieman tietää minne suuntaan ollaan menossa jotta jo rakennettu osa ei jää lähitulevaisuudessa välittömästi alamittaiseksi.

Vaihtoehtoja on varmaan monia ja yksi vaihtoehto muiden joukossa on palata takaisin alkuperäiseen asetelmaan. Onko nousukeskuksella kehittämisen tarvetta?

Itse pidän Bauerin käyttämistä nitroksikoneena enemmän kuin vähän epäturvallisena vaihtoehtona. Ne opit mitä minä olen saanut, tiputtavat valitettavasti Bauerin pois mahdollisuuksien joukosta jo ensimmäisenä.

Nitroksia leireillä – se on loistava idea, mutta ainakin tämän hetkisessä rahatilanteessa rohkenisin epäillä että saattaa olla ainakin vielä toistaiseksi sukeltajan märkä päiväuni…

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 06, 2004, 23:02:19
Mutta niinkauan kuin pullot täytetään pystyssä ja kiinni sitomatta nousukeskuksella näen tämän vielä suurempana riskinä, joten pistetään asiat  takaisin mittasuhteisiinsa.
Lainaus

No täyttötelineen tekeminen nousukeskuksella on enemmänkin vain aloittamisesta kiinni. Tämän rakenteen ajatuksia ja nopeita luonnoksia otetaan vastaan… Tässäkin tapauksessa (kuten monessa muussakin) valitettavasti moni asia rajoittaa toteuttajan vapautta.

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 06, 2004, 23:07:15
voisi olla mahdollista seuramme saada nitukkaa ammattimaisesta täyttöpaikasta piankin..

Toivottavasti tarjolla kaikkea muuta kuin ilmaa. Espoosta..

kova juttu.. kai... mutta

Mistä, miten ja mitä maksaa.

Käytännössä kaikki muuta vaihtoehdot kuin ilma ja <40% Nitroksi ovat koulutus- varanto- ja turvallisuussyistä poissa mahdollisuuksista :-(

Kovaako... no ei! Jos olisi, niin miten sen sitten saa pulloon?

Minäkö tyhmä ... nyt en ymmärrä ?

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: marko - Toukokuu 07, 2004, 10:16:01
Kuten jo vuosi sitten saunaillassa vihjasin, voisi olla mahdollista seuramme saada nitukkaa ammattimaisesta täyttöpaikasta piankin..

Ei kai HT:lla ole tässä(kin) sormet pelissä...?   :P


Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Toukokuu 07, 2004, 20:32:58
tänään eräs nitukka firma  oli polttanut kompressorinsa männät.
täyttöhuoneen ilmastoinnista ei ollut huolehdittu, ja kuumuus oli syynä vikaan. Tällöin voi myös syntyä hiilimonoksiidia, jos/kun öljy pääsee läpi mäntien ja syttyy palamaan..

Muutenkin täyttötilassa pitäisi huolehtia siisteudestä viimeisen päälle, samoin kun tehdään happipuhdistuksia..

Tuleviin suunnitelmiin HT:lla ei ole mitään yhteyttä.

-DC-
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 09, 2004, 16:22:24
tänään eräs nitukka firma  oli polttanut kompressorinsa männät.
täyttöhuoneen ilmastoinnista ei ollut huolehdittu, ja kuumuus oli syynä vikaan. Tällöin voi myös syntyä hiilimonoksiidia, jos/kun öljy pääsee läpi mäntien ja syttyy palamaan..

Muutenkin täyttötilassa pitäisi huolehtia siisteudestä viimeisen päälle, samoin kun tehdään happipuhdistuksia..

Mikä firma oli kyseessä? Miten männät ”paloivat”? Ajettiinko tuon vaurion aikana nitroksia? Onko kiistatta selvää että tuo ”palaminen” liittyi tuohon viimeiseen täyttöön? Oliko vaurio tai vikaantuminen sattunut mahdollisesti jo satoja tunteja aikaisemmin? Miten vikaantuminen ilmeni?

Mikä oli täyttötilan lämpötila täytön aikana? Mikä oli lämpötila täytön alussa? Kuinka pitkä jakso oli täytetty ennen vauriota? Olivatko kaikki täytöt (sarjassa) nitroksitäyttöjä? Mikä oli seoksen minimi, maksimi ja keskimääräinen happipitoisuus?

Miten määriteltiin seoksen happipitoisuus täytön aikana? Oliko täytössä happipitoisuuden hälytytystä? Kuinka pitkä oli kompressorin imuletku ja käytettiinkö esisekoituskammiota ja jos käytettiin niin minkä tyyppinen?

Mitenkä oli tila suunniteltu tähän käyttöön? Oliko tila katsastettu tilapäiseksi täyttöpaikaksi? Minkä merkkinen kompressori? Kuka oli toimittanut kompressorin?

Millainen nitroksivarustus koneessa oli? Milloin laite oli viimeksi huollettu? Kuka suoritti huollon, valtuutettu maahantuoja/koulutettu huoltaja/maallikko? Kuka määritteli vian aiheuttaneen syyn? Oliko tutkimuksissa mukana kolmas puolueeton taho?

Voihan tuollaisessa kompressoripalossa syntyä vaikka syaanivetyjä. Palossa syntyneet epäpuhtaudet eivät ole ongelma kenellekään muulle kuin kompressoria käyttäneelle henkilökunnalle – vai pitikö puoliksi täytetty pullo hengittää tyhjäksi jotta kallista kaasua ei hukattaisi?

Siisteys on luonnollista ja siksi mm. Nousukeskusta on siivottu, siivottiin ja tullaan siivoamaan. Toisaalta Nousukeskustakaan ei voida happipestä… :-(

Kai se nyt ainakin jonkinmoiset kustannukset yritykselle aiheutti? Eiköhän siellä ole tämän takia nitroksikin vähän kalliimpaa kuin aikaisemmin…

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Toukokuu 09, 2004, 20:27:34
en voi lähemin kertoa täyttöpaikkaa, mutta siellä jo kymmeniä kertoja täyttäneenä voin kertoa, että tilat eivät sopeudu millään tavalla ilman / nitroxin / heliumin / argonin käsittelyyn..
Nitrox kompura ilman välijäähdytystä, suodattimien puhdistusta, ilmastoinnin tai siisteyden huolittamosta. kaikki laiminlyötyä.. en siis täytä kenenkään, enkä edes omiani enään siellä..

Viime täytön jälkeen sain armottoman darran.. 2*600 burana ei edes auttanut, sitten vasta ibuxin 400 helpotti.. en suosittele sitä paikkaa !

- DC- Dsat gas blender  kurssilainen

TiLi, kysymyksiesi kaikki vastaukset ovat negatiivisia..
siis seuraava lähin kaupallinen nitrox täyttöpaikka on pori.

Se seuran oman kompura voitais myydä ja kolehdilla ostaa uusi nitukka kompura tilalle ! 5T€, ja eräraate tekee toimivan..
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Satu - Toukokuu 10, 2004, 10:07:36
en voi lähemin kertoa täyttöpaikkaa, mutta siellä jo kymmeniä kertoja täyttäneenä voin kertoa, että tilat eivät sopeudu millään tavalla ilman / nitroxin / heliumin / argonin käsittelyyn..

Se seuran oman kompura voitais myydä ja kolehdilla ostaa uusi nitukka kompura tilalle ! 5T&#8364;, ja eräraate tekee toimivan..

Jos paikka on todella noin huono, olisi tietenkin kiva jos kertoisit Nimenkin. Tosin arvaaminen ei ole vaikeaa???

Tuosta seuran kompressorin myynnistä & uuden ostosta tulee todella suuri lasku. Tod näk väliä jäisi n 3000e!

Asiaan tarvitaan uusi yleiskokouksen päätös ainakin, sekä selvä visio siitä kenellä tuo hankinta maksatetaan.
Nitroxin käyttäjät (100e/nassu) / aktiivisesti sukeltavat, myös paineilmalla (50e/nassu) / koko jäsenistö (15e)?
Kuinka monen luulet hymyilevän asialle kuuluessaan mihin tahansa em ryhmistä?

Tässä vielä kaikille muistutukseksi Syyskokouksen päätöksistä:

2. Bauer muunnetaan Nitrox-koneeksi, jos saadaan pesemällä käyttökelpoiseksi.
3. Leireille vuokrataan Auvolta kone
4. Riippuen vuokrasta (ja Bauerin siisteydestä) myös Auvon kompressori voidaan muuttaa Nitrox-koneeksi ja Bauer pysyy leirikoneena.

Ja tässä selvitysten tulos:
Vuokrakone Auvolta 1000e/ vuosi, kolmen vuoden jälkeen ostettava omaksi tai palautettava. kok hinta jkv päälle 5Te. Kompressori olennaisin osin samanlainen kuin seeman = happikäyttöön sopivaksi muuttaminen ei onnistu ilman erittäin suuria muutostöitä!  Lyhytaikaiseen  vuokraukseen ei kys kauppias ollut kovin lämpiävä eikä kompressorista olisi takuita...

Bauerilla alkaa olla ikää sen verran, että muutostyöt tulevat myös hyvin kalliiksi. Täysin Happiyhteensopivaksi &-puhtaaksi sitä tuskin saataisiin taloudellisista satsauksista huolimatta.  Huomattavasti nykyistä paremmaksi ja turvallisemmaksi kyllä. Mutta sen jälkeen ei sitä enää voida pitää retkikompurana -> tarvitaan edelleen Auvolta se 1000e/vuosi seemanni retkikompuraksi. Ei toimi tämäkään!

Siispä hyviä ehdotuksia otetaan vastaan!

Oletteko te nitrox-sukeltajat valmiit tähän satsaukseen?

Satu
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Pena - Toukokuu 10, 2004, 10:42:38
Mun mielestä nitroksin kanssa jäitä hattuun. Itse dyykkaan paineilmalla enkä halua ryhtyä maksamaan mitään extramaksuja nitroksikoneen hankinnan vuoksi. Jäsenistöstä kuitenkin lopulta harva käyttää nitroksia ja vaikka saatavuuskin paranisi niin uskallan väittää, että ei kovin suuri joukko sittenkään siirtyisi nitroksia käyttämään. Eli asiat oikeisiin mittakaavoihin.
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: marko - Toukokuu 10, 2004, 11:05:49
Mitä tulee nitroksin vaikutukseen jäsenistöön kohdistuviin maksuihin, niin en pitäisi sitä kuitenkaan kynnyskysymyksenä. Maksujen kohdentaminen käyttäjille ei ole sinänsä ongelma, nitroksitäytöille voi olla esim. korotettu vuosimaksu tms.

Se mihin seuran rahaa ylipäätään käytetään on sitten tietysti myös mielipiteitä herättävä. Perämoottorit, VHF-radiot, koulutukset, kompressorit ym. jakavat aina mielipiteitä. Ja näin kuuluukin olla.

Viime kädessä näistä asioista päättää yleiskokous, jossa enemmistön kanta ratkaisee. Joten jokaisellla seuralaisella on halutessaan mahdollisuus vaikuttaa näihin päätöksiin.

Paineilmasta sen verran, että sukellustieteen edistymisen myötä tulee koko ajan lisää viitteitä siitä, että ilma on itse asiassa erittäin huono kaasu sukeltamiseen käytettäväksi. Sitä ei välttämättä tarvitsisi käyttää ollenkaan, jos parempien kaasujen hinta ja saatavuus on kohdallaan.

Näin ollen en pitäisi nitroksitäyttöjen kehittämistä pelkkänä rahanhaaskuuna vaan sukellusturvallisuutta edistävänä toimintana. Edellyttäen tietysti että proseduurit ja välineet ovat kunnossa.

Myös väärässä paikassa voi säästää. Tällä en tietenkään tarkoita sitä että nitroksi menisi kaiken ja kaikkien ohi tärkeydessä.

Rahoitusleasing voisi olla harkitsemisen arvoinen ratkaisu sopivan kompuran hankintaan, jos sellaisen sopimuksen vain jostakin saisi. Kassan tyhjentämistä en kannata, uskon vahvasti reservien tarpeellisuuteen, olematta kuitenkaan yltiömaanpuolustushenkinen.Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: marko - Toukokuu 10, 2004, 11:32:39
Nykytilanteessa henkilökohtainen häveliäisyys estää minua juoksuttamasta joka kerta erikseen paikalle Nitrox-täyttäjää.

Voin kertoa että itsekin täytän pulloni useimmiten paineilmalla, vaikka voisinkin täyttää nitroksia, sillä valitettavasti se on nopeampaa ja vaivattomampaa.   :( ::)
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Toukokuu 10, 2004, 12:31:17
Mielenkiintoista on, että nitrox sukeltajien määrä kasvaa huomattavasti (=koulutettujen). Kaasua on vaan todella vaikea saada mistään. Osapainetäyttöjä en kenellekkään suosittele. Läntisessä naapurimaassa homma on kunnossa. Nitrox on oletuskaasu sukelluksilla. Näin meilläkin tulee olemaan, mutta 3-8 vuoden sisällä..

-DC-

ilmalla en sukella..
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Martti Lumikuru - Toukokuu 10, 2004, 19:21:19
Jos kerran koulutetaan nitrox-sukeltajia, niin miksi ei sitten panosteta muutekin ko. toimintaan (joo, joo, tiedetään, raha)? Ainakin tältä palstalta saa sen kuvan että nitroxia käytettäissin, jos sitä vain olisi helposti saatavilla. Ja jos sitä olisi helposti saatavilla, niin silloin kai koulutuksen kysyntäkin kasvaisi. Saattaisi olla kannattavaa järjästää useampi nitrox-kurssi vuodessa.  Lisääntyneellä käyttöasteella saataisiin hankinta/käyttökulut, toivottavasti, peitettyä. Ihan vaan ajatuksena.

Ruusunpunaisten lasien takaa, pilvilinnojen kesteltä

Martti
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Toukokuu 10, 2004, 20:38:14
ehkä asiaan vaikuttaa että tänään Nitrox on "in", kun vasta parivuotta sitten sitä pidettiin tekku-sukeltajien herkkuna..

etelässä jotkut dyykit tehdään nitukalla, vaikka kaverilla ei koulutusta olisi (esim. thistlegorm).

(http://www.tekkore.net/opt/images/nitrox.jpg)

 8) DC
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 10, 2004, 22:01:08
en voi lähemin kertoa täyttöpaikkaa, mutta siellä jo kymmeniä kertoja täyttäneenä voin kertoa, että tilat eivät sopeudu millään tavalla ilman / nitroxin / heliumin / argonin käsittelyyn..
Nitrox kompura ilman välijäähdytystä, suodattimien puhdistusta, ilmastoinnin tai siisteyden huolittamosta. kaikki laiminlyötyä..

Tätä vähän epäilinkin, mutta eihän kyseessä ole nyt niin kiinnostava tietokaan. Tarkoitus ei ole repostella täällä toisten vahingoille, ainoastaan se hyöty mitä toisen vahingosta voi oppia olisi hyödynnettävä. Olen pahoillani kompressorin omistajan tai käyttäjän suhteen, sillä kyseessä on taloudellisesti varmaan aika kova kasa rahaa. Siihen en ota kantaa että oliko vahinko ansaittu vai ikävä sattuma.

Maallikon joka ei tunne tekniikkaa, eikä omaa kokemusta, on lähes turha lähteä spekuloimaan sitä mistä syystä kone tuhoutui. Vaikka koneella olisi ajettu viimeinen puoli tuntia nitroksia korkeilla hapen osapaineilla, ei nitroksi ole välttämättä syyllinen lopulliseen tuhoutumiseen. Syyt saattavat löytyä paljon kauempaa ja ovat syntyneet huomattavasti aikaisemmin.

Toki on osoitettavissa kohtuullisen selkeitäkin olosuhteita ja rakenteita mitkä eivät sovellu erinäisten kaasujen valmistamiseen. Mutta toisaalta mitä ihmeellisimmissäkin olosuhteissa on kaasuja valmistettu. En toki tarkoita sitä että nyt kaikkien pitää ruveta valmistamaan omat soppansa mitä ihmeellisimmissä loukuissa, vaan sitä että ymmärrys ja käyttötaitokin näyttelevät tässä yhteydessä huomattavaa osaa. Toisaalta viittaan siihen että tutkimusaluksen kannen alla eivät olosuhteet ole välttämättä mitenkään mairittelevat, mutta silti siellä valmistetaan lähes kaikki kuviteltavissa olevat hengityskaasut syviin tutkimussukelluksiin.

Tarkoitus olisi nyt hankkia seuralle turvallinen, yksinkertainen ja helppo tapa valmistaa jäsenilleen nitroksia.

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 10, 2004, 22:08:01
[Bauerilla alkaa olla ikää sen verran, että muutostyöt tulevat myös hyvin kalliiksi. Täysin Happiyhteensopivaksi &-puhtaaksi sitä tuskin saataisiin taloudellisista satsauksista huolimatta.  Huomattavasti nykyistä paremmaksi ja turvallisemmaksi kyllä. Mutta sen jälkeen ei sitä enää voida pitää retkikompurana -> tarvitaan edelleen Auvolta se 1000e/vuosi seemanni retkikompuraksi. Ei toimi tämäkään!

Siispä hyviä ehdotuksia otetaan vastaan!

No nyt pääsevät kaikki bittinikkarit jo kauan kaipaamansa virittelyn eteen.

Tehdäänpäs äänestys… siis sellainen jossa äänestetään siitä että kuka olisi valmis ottamaan sen riskin että nitroksia ajetaan a) puhdistamattoman Bauerin lävitse b) puhdistetun Bauerin lävitse tai c) ei ajeta nitroksia ollenkaan Bauerilla?

Net ket taitaa äänestyksen tekemisen tänne keskustelupalstalle ja osaavat antaa lyhyet ohjeet siitä että miten voit äänesi antaa – hus töihin jo siitä…  ;D

Timo

Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 10, 2004, 22:12:16
Oletteko te nitrox-sukeltajat valmiit tähän satsaukseen?

Satu

Itse kuitenkin uskon niin että kun homma hyvin suunnitellaan ja talkootyöllä toteutetaan, eivät niin seuran jäsenet kuin nitroksi sukeltajatkaan erikseen joudu kustannusten jakamisen eteen. Uskon että löydämme vielä hyvän ja kustannustehokkaan ratkaisun asiaan. Älkäämme säästäkö tässä yhteydessä kotisivujen bittiavaruutta jos voimme säästää hyvillä ideoilla tukullisen rahaa

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 10, 2004, 22:20:48
Mun mielestä nitroksin kanssa jäitä hattuun. Itse dyykkaan paineilmalla enkä halua ryhtyä maksamaan mitään extramaksuja nitroksikoneen hankinnan vuoksi. Eli asiat oikeisiin mittakaavoihin.

Tottakai jäitä hattuun tai sitten kompressorin ympärille ettei männät pala. Maltti on valttia ja annetaan asioiden riidellä. Itse ainakin toivon että löytäisimme sellaisen ratkaisun että kustannukset eivät lisääntyisi ratkaisevasti. Kuitenkin itse happi on kuitenkin niin halpa kaasu että sen lisääminen hengitysilmaan ei muodosta ratkaisevaa kustannusta.

Toki näkökantasi on perusteltu ja sillä on oikeus tulla julki. Itsekin olin aikaisemmin vähän sitä mieltä että tuohan on hömppää, mutta kuten Patrickkin sanoi kyllä itse uskon siirtyväni nitroksiin jos sitä saisi halvalla ja järkevästi käyttöönsä. Kun minullakin on selvästi havaittavissa oleva (positiivinen) vaikutus oloon nitroksi sukellusten jälkeen  :D

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 10, 2004, 22:24:49
...veikkaan aika paljon; montakohan meitä nitroxikoulutettuja muuten on?

Äänestetään Patrick, äänestetään, jookos???

 :o

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 10, 2004, 22:35:54
Mielenkiintoista on, että nitrox sukeltajien määrä kasvaa huomattavasti (=koulutettujen). Kaasua on vaan todella vaikea saada mistään.

Osapainetäyttöjä en kenellekkään suosittele.

Näin meilläkin tulee olemaan, mutta 3-8 vuoden sisällä..

Kasvaako todellinen nitroksisukeltajien määrä? Käydäänhän sitä sukelluskursseja, golfkursseja, kiipeilykursseja, pitsinnypläys kursseja,… mutta kasvaako tätä lajia harrastamaan jäävien määrä?

Toisaalta tätä ei kannata murehtia tämän otsikon alla, vaan voidaan aloittaa jokin toinen threadi jossa keskustellaan ”kuoleeko sukellusharrastus”.

Se on totta että kaasua on vaikea saada. Siksi juuri tätäkin keskustelua käydään.

Osapainetäyttöjä ei missään nimessä  !! Kenelläkään ei ole sellaisia edellytyksiä jotta selkeästi vaarallisempi tapa (käsitellä puhdasta 100 % happea) voitaisiin perustella jotenkin muita menetelmiä paremmaksi. Toisaalta en ole juurikaan tavannut yhtään sukeltajaa joka olisi pystynyt ylläpitämään sellaista puhtausastetta että minä luokittelisin laitteet happipuhtaiksi.

Nitroksistakin on puhuttu Suomessa jo toistakymmentä vuotta ja ei se ole siltikään vielä ratkaisevasti yleistynyt. Toisaalta ei käyttäjien määrä voi lisääntyäkään jos ei kaasua ole saatavissa mistään.

Ilman en sukella...

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 10, 2004, 23:02:09
Jos kerran koulutetaan nitrox-sukeltajia, niin miksi ei sitten panosteta muutekin ko. toimintaan (joo, joo, tiedetään, raha)? Saattaisi olla kannattavaa järjästää useampi nitrox-kurssi vuodessa.  Lisääntyneellä käyttöasteella saataisiin hankinta/käyttökulut, toivottavasti, peitettyä.

Käsitykseni mukaan seura ei kouluta ainoastaan siksi että saataisiin rahaa. Toisaalta kouluttajana ei katsoisi touhua hyvällä jos sitä tehtäisiin vain raha motivaationa. Uskon että seuran aktiivit kouluttavat siitä syystä että he kokevat a) kouluttamisen riemua tai b) näkevät sen velvollisuudekseen (miellyttäväksi) seuran eteen.

Tokihan koulutuksen pitää olla jollakin tapaa nousujohteista. On luonnollista että sukeltajalle tarjotaan jatkokursseja sukelluksen saloihin tutustumiseen. Jos jollakin on mielenkiintoa erilaisiin tekniikoihin, on nitroksikurssi ihan mukava ”pala purtavaksi” jossakin sopivassa välissä.

Koska tässä ei olla kuitenkaan hakemassa taloudellista etua ja toiminnan pieni mahdollinen hyöty pyritään kanavoimaan entistä parempiin palveluihin, on siitäkin etua että jos jotain puuhastellaan, niin että siinä on riittävästi innostuneita mukana. Tällaista puuhastelua on aivan turha jatkaa jos siinä on mukana ”Ville” ja ”Villen” veli.

Jokainen kurssi on useammallekin kouluttajalle useimmiten jonkinmoinen ponnistus. Jos kursseja olisi useita lisää, uskoisin kouluttajien kuluvan aika pikaisesti loppuun. Jotta jokin järkevä tasapaino saavutettaisiin olisi näille asioille löydettävä jokin realistinen tavoitetaso.

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 10, 2004, 23:06:58
ehkä asiaan vaikuttaa että tänään Nitrox on "in", kun vasta parivuotta sitten sitä pidettiin tekku-sukeltajien herkkuna..

etelässä jotkut dyykit tehdään nitukalla, vaikka kaverilla ei koulutusta olisi (esim. thistlegorm).

Minä en haluaisi nähdä asiaa niin että nitroksi on ”in”. Onhan koulutus toki levittänyt tietoisuutta, mutta nitroksi ei pitäisi olla mikään muotiasia.

Valitettavasti joudun toteamaan että nitroksisukeltamien ei ole tekniikkasukellusta (voi perhana nyt mä rikoin monen sukeltajan pilvilinnat).

Kuitenkin Nousussa homma etenee niin että ensin hankitaan koulutus, sitten harjoitellaan taidot huippuunsa ja sitten voidaan nauttia tekniikan tuomista eduista…

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Toukokuu 11, 2004, 20:00:51
noh.. ainakin foorumin tilastonjen kautta NITROX on kiinnostava aihe.. monellako meistä sitä nyt on pullossa ?

-DC-

ja entä viikonloppuna.. ???
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Martti Lumikuru - Toukokuu 11, 2004, 20:36:48
Timo, en tarkoittanut että nitroksilla, tai muullakaan koulutuksella tai seuran tarjoamalla palvelulla ruvettaisiin tekemään rahaa, vaan että käyttö/hankintakustannukset saataisiin peitettyä. Olet kyllä oikeassa, mitä tulee kouluttajien jaksamiseen. En ajatellut asiaa tuolta kannalta ollenkaa. Pitäisikö kouluttaa lisää nitrox-kouluttajia ;)?

Martti
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 20, 2004, 22:39:01
Noh, meni nyt niin tai näin, tässä on taitettu enemmän peistä periaatteista, mutta nyt voitaisiin käydä käsiksi itse käytäntöön.

Miten Nousussa tehtäisin sitä nitroksia ja miten muutokset pitäisi toteuttaa?

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Irene - Toukokuu 21, 2004, 07:21:17

Yksi ongelma taitaa olla tilaratkaisu. Nousukeskus on siivoamisesta huolimatta sen verran pieni, ettei kahta täyttöasema saa sovitettua sinne niin että pullot ja täyttäjät mahtuvat kulkemaan tiloissa. Tässä muutamia kaukaa-haettuja ja hölmöjä ratkaisuja (mutta hölmöistä ratkaisuista voi kehkeytyä uusia käyttökelpoisia ratkaisuja):

1. Rakennetaan lisätilaa arkkitehtitoimiston alle (haittapuolena luvan saanti, kallis hinta, pieni rakennusporukka, ei saada nopeasti valmiiksi)

2. Vuokrataan kontti ja alue Suomenojan satamasta ja heivataan peltivene konttiin satamaan -> peltivene voi kesät talvet olla satamassa (haittapuolena luvan saannin epvarmuus, kovat kustannukset)

3. Säilytetään peltivenettä Suomenojan satamassa kesät omassa laituripaikassa ja talvet trailerilla (haittapuolena laituripaikkojen huono saatavuus ja tuplamaksut laituripaikoista).

Nyt vain kaikki tyrmäämään näitä ehdotuksia!

terv, Irene.
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Toukokuu 31, 2004, 00:16:29
Nyt vain kaikki tyrmäämään näitä ehdotuksia!

terv, Irene.


Nousukeskuksella on rajattu määrä tilaa ja juuri oikeastaan sen takia olisi ratkaisua syytä miettiä tarkkaan jotta käytettävissä oleva tila tulisi käytettyä tehokkaasta ja koneiden kannalta järkevästi hyödyksi. Kuitenkin uskon että jos töpinäksi pannaan, niin tila ei ole se rajoittava suure vaan jokin muu.

Juuri tästä syystä täällä foorumilla voidaan ideoida ja tuottaa hullultakin kuulostavia ratkaisuja. Koskaan ei tiedä kuinka hullussa ajatuksessa olisi se tarvittava viisaus ja tarvittava tiedon jyvänen. Usein loistavat oivallukset ovat syntyneet alun perin täysin järkivapaasta ideasta.

Muutama kommentti ajatuksiisi.

1) Kuten on jo aiemmin todettu, ei seuran jäsenrekisteristä löytynyt kovienkaan etsiskelyjen jälkeen sitä Joku nimistä jäsentä. Harmi, sillä hän olisi voinut tehdä meidän muiden odotellessa valmiin järjestelmän. Lupa todellakin saattaa olla ylitsepääsemätön este. Rakentamisessa on kustannukset suhteellisia ja jo kohtuullisella panoksella voisi saada näyttävää jälkeä aikaan jos vain tekijät tietävät miten pitää toimia.

2) Tällä ratkaisulla saadaan ainakin vapautettua tilaa Nousukeskuksessa. Mutta onko tuo kaikki tila tarpeen? Itse olen edelleen sitä mieltä että tilaa on riittävästi jos vain koneet laitetaan esimerkiksi päällekkäin nykyiseen täyttötilaan. Kuitenkin ennen ratkaisuja on tuo vaihtoehto todettava hyväksi.

Jotenkin nyt vain kiistatta näyttää siltä että tulevaisuudessa tulee olemaan kaksi konetta Nousukeskuksella – siis ilmakone ja Nitroksikone…

3) En näkisi tarpeellisena edellä esitetyin perustein. Onhan se toki mukavaa että nyt peltivene (tuntuu ainakin) on jotenkin helpommin käytettävissä. Mutta että oma venepaikka…

Timo
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Elokuu 13, 2004, 00:03:13
Divesystems Hitsaajankadulla tarjoaa nitroxia ja trimixiä ja argonia kaikille kortitetuille..

no risk, no fun !
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: marko - Elokuu 13, 2004, 09:55:29
no risk, no fun !

"Old divers and bold divers, but no old and bold divers."

-Marko
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Elokuu 14, 2004, 13:32:19
EAN28 ja sunnuntai aamuna Hval-hylky kuvaus, 7L deko mukana. Decoplanner Palmissa.

-DC-
Otsikko: Vaalikeskustelua itseni kanssa..
Kirjoitti: Core - Elokuu 16, 2004, 17:38:19
Ensimäiset viralliset sukellukset Hval-hylylle oli 15.8 sunnuntaina.
Hylky arvatenkin erinomaisessa kunnossa ja näkyvyys oli tyydyttävä (2-4m). Masto 18m - pohja 30m, kansi 26. Todella mielenkiintoisia paikkoja, iso ruuma ja kapteeninhytti. Kaikki tavarat paikoillaan. Varokaa mastoköysiä.

Pieni kuvasarja rohkeista Hvalin valloittajista:

http://www.tekkore.net/opt/dive/show/hval.exe

-DC-

ps. se on poijutettu, harmajan eteläpuolella
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: webmaster - Elokuu 24, 2004, 11:08:32
Divesystems Hitsaajankadulla tarjoaa nitroxia ja trimixiä ja argonia kaikille kortitetuille..

Nousun keskustelufoorumi ei ole tarkoitettu mainoksille, varsinkaan jos mainostajalla on taloudellisia intressejä mainostettavaan yritykseen. Seuralaisille tarkoitetut kimppa- ym. alennukset voivat olla eri juttu.


Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Olli - Lokakuu 19, 2004, 19:55:27
Postaanpa tännekin, kun liittyy aiheeseen.

Nitrox-kompuran hankinta näyttää olevan syyskokouksen asialistalla. Onko selvitelty membraaniteknologiaan perustuvien laitteiden hintoja? Näillä päästään 21-40% tasolle ilman erillisiä happipulloja, -puhdistuksia ja suurta palovaaraa. Perustuu typen suodattamiseen pois ilmasta. Ks. esim. kohdat Dnax Nitrox Production ja Configuration Drawings sivulta http://www.dnax.com/

Minulla ei ole taloudellisia intressejä ko. firmaan - ja muiltakin valmistajilta vastaavia löytyy.

I'd rather do it with Nitrox...
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Satu - Lokakuu 20, 2004, 08:55:23

Nitrox-kompuran hankinta näyttää olevan syyskokouksen asialistalla. Onko selvitelty membraaniteknologiaan perustuvien laitteiden hintoja?

On, ja kalliita ovat. Aivan liian kalliita....

Satu
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Satu - Lokakuu 20, 2004, 09:14:55
Hei,
Jatketaan tätä juttua täällä, jooko?


On selvitelty, Vessulla on tarkempia tietoja. Hinta nousi varsin korkeaksi.


Tässä hintatietoja
(suullinen tiedonanto by vessu):

200L/min tuottava membraani-kompressori maksaa  13-14. 000 puntaa. Siis puntaa, ei euroa!  :o
Halvempi vaihtoehto on 100L/min tuottava membraani-kompressori, vain 7000 puntaa!

Ja tässä lisätietoja
(mitä muistan aiemmasta keskustelusta... joten älkää ruvetko pilkkua viilaamaan, näin se menee karkeasti):

Kalliimmassa laitteessa on itsessään kaksi kompressoria, matalapaine (jota tarvitaan hapen rikastamisessa) ja varsinainen korkeapaine kompressori joka ahtaa tavaran perinteiseen tapaan pulloon.
Halvemmassa vaihtoehdossa ei ole matalapainekompressoria. Eli kompressorin lisäksi tarvitaan aina suurehko paineilmapullo, koska  membraani vaatii sen muutaman baarin painetta hapen rikastamiseen.

Harkitsimme laitetta vakavasti, kunnes hintatiedot kirkastuivat. Porkkanana pohjalla tietenkin fakta, ettei suomessa ole minkäänlaista huoltoa (tai edes varaosamyyjää) laitteelle.
Mutta olishan toi kiva, tosi kiva.
Satu
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Joulukuu 23, 2004, 21:16:15
Miten nitrox kompressori projekti etenee ? Mikä on aikataulu ?
En täytä enää hertsikassa(ÖLJYÄ JA HÄKÄÄ).. vaan porvoossa, tai voimasukeltajissa..
nyt välipäivinä taas huolto ja happipesu, minulle myös...

- hauskaa vappua !

pukki tuo AGAn maskin  :P
Otsikko: Nitroksi-täyttö Nousukeskuksella
Kirjoitti: TiLi - Joulukuu 23, 2004, 23:45:48
Säätimet ovat valmiina. Kunhan kompressori hankitaan ja kannetaan sisään ovesta niin viikon sisällä sitä saa.

Minulla ei tarkempaa kuvaa siitä että mikä on kompressorin tilanne. Tietävämmät vastatkoon  ;D

Juu ja ei sitä nokea ja häkää kannata pulloon laittaa jos sillä meinaa sukeltaa  >:(

TiLi
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Joulukuu 24, 2004, 08:43:29
hienoa ! ja maalataan se vielä kelta-vihreäksi..

-DC-
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: TiLi - Joulukuu 25, 2004, 01:01:10
hienoa ! ja maalataan se vielä kelta-vihreäksi..


...? ? ?

Mikähän väri pysyy noessa ja häkä-kaasussa?  ???

Eiköhän sen noen ja hään tunnista ihan muista ominaisuuksista kuin väristä?

TiLi
Otsikko: Re:Nitroksi täyttö Nousukeskuksella, mielipiteitä kaivataan !!
Kirjoitti: Core - Tammikuu 15, 2005, 22:34:59
kompressori projektin aikataulu ? Monia jo kiinnostaa..
-DC-