Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Susan Leong

Sivuja: [1] 2
1
Hei, auttelen ystävää joka toimii ulkomailta niin saamaan heinäkuiseen Norjan leiriin lisää väkeä.

Siellä on meillä viikoksi talot, ja veneet sekä kompurat - täysi leiritoiminnallisuus odottamassa. Porukkaa on jo n.14 joista leirikippareita osa. Lisää veneilijöitä saisi tulla :) Täytöt ja sukellukset ryhmät tekevät siis omatoimisesti, keskus ei auttele leiriämme. Ruoat tehdään myös itse.

Tarvitaan vielä toiseen pienempään ryhmään muutamia kokeneempia sukeltajia, eli miel. tuplat tai rebe. Tai tule saman tasoisen parisi kanssa jonka kanssa sukellat ja on kokemusta vaikkei ns. tekniikkaluokitusta olekaan. Osa lähtee Pluran suunnalle siitä vielä noin 4 päiväksi kun muut palaavat Suomeen tai mistä tulevatkaan (siellä on Sveitsistä tai sieltä päin Eurooppaa porukkaa myös).

Strømsholmenin bio on kuulemma Norjan huippua! Esim. huippukuvaaja Pekka Tuuri on ollut siellä ennenkin ja tulee nytkin mukaan sekä Saareilat - kuvaajaveljekset. Siellä on myös 4 hylkyä ja virtasukelluksia. Leiri on kuuluisan Atlantic Roadin varrella luodolla. Lisäksi leirin laiturilta ja rannoilta tietysti on helppo sukeltaa joka päivä niin paljon kuin jaksaa ja ehtii.

Hintaa Strømsholmenin leiriviikolle tulee noin 350-380€/viikko sisältää siis venesukellukset majoituksen, ilmatäytöt. Lisäksi jaetaan venebensamaksut maksettavaksi ehkä 60€ ja jokainen maksaa happensa.

Toinen ryhmä 8 henkeä täytetään 10 päivän kuluttua jolloin varausmaksu n. 110€ suoritettava (eka ryhmä on jo maksanut koska se iso talo ja vene toteutuu). Tässä toisessa ryhmässä on nyt 4 ja 4 miettii. Eli nopeat syövät hitaat. Sukeltajia tulee siis Euroopasta, Itä-Suomesta ja Keski-Suomesta sekä Pääkaupunkiseudulta.

Itse on tietty autokyydit järjestettävä, hmm siellä on nyt yksi yksin ajava joka etsii Espoosta pakettiautoonsa sukeltajaa mukaan.

Jos joku merileirin jälkeen tahtoo luoliin (Plura ja Litjoga), sinne ajetaan Mo i Ranaan n.670km ja tällä hetkellä sinne on lähdössä 4-5, campingmökin hintoja odottelen vielä.

Katso leiripaikasta lisää:
http://www.stromsholmen.no

Ilmoittele mulle ja/tai kysy lisää!

2
Pikalähdöt / Taas kutsu turkulaiseen livariin :) 28.-30.8.
« : Elokuu 10, 2015, 19:37:08 »
Minilivari Suomessa: viikonloppureissu Saaristoon Nautic Clubin tukialuksella M/S Tavilla Turusta pe-su 28.-30.8.2015?

Nyt on mahdollisuus lähteä hienon aluksen kyytiin sukeltamaan ja viihtymään yhdessä hyvässä seurassa. M/S Tavi on noin 30m pitkä ja 5m leveä, entinen Koskelo-luokan rannikkovartioalus vuodelta 1960. Matkanopeus on 10 solmua. Nautic Club osti M/S Tavin 1986 ja se on peruskorjattu.

Aluksessa on 7 hyttiä joihin mahtuu noin 20 sukeltajaa. Aluksella on 220/380V sähköjärjestelmä, joka mahdollistaa monia mukavuuksia. Esimerkiksi keittiöstä löytyy liesi, uuni, kaksi jääkaappia, pakastin ja mikroaaltouuni sekä messistä digi tv ja DVD-soitin.

Navigointilaitteet on uusittu ja tällä hetkellä Tavissa on perus-navigointivarustuksen lisäksi mm. täysin kahdennetut toisistaan riippumattomat elektroniset merikartat ja tutka lisänäyttöineen.

Veteenmenossa ilahduttaa uudehko ja hieno uimataso, pullot täyttyy 200 ja 300 barin kompressoreilla ja nitroxiakin** löytyy. Sukellusten jälkeen ilahduttaa myös sauna.

Tavin viikonloppureissut maksavat 130€/sukeltaja (sisältää pe-su reissun sukelluksineen ja paineilmoineen, ruokineen), ja se edellyttää liittymistä Nautic Clubin jäseneksi ja sen jäsenmaksu on 90€ vuonna 2014. **Nitroxin lisämaksu 30€. Seuratoiminta pyörii siis vain Tavin ympärillä ja jäseniä on ympäri maata. Nyt lähdössä on 10 henkilöä mutta 12 tarvitaan että lähtö kannattaa.

Tavin toiminta perustuu siis jäsenistön talkoovoimaan ja kaikkien osallistumiseen reissuilla. Jokainen osallistuu päivittäisiin askareisiin taitojensa mukaan, esim. kiinnittymisessä, siivoamisessa, ruoanlaitossa tai kumiveneen operoinnissa. Keittiövuoroa helpottaa tiskikone, ja kannella on valtava Metoksen tasoparila, jossa paistaa koko porukalle melkein ihan mitä vaan....

Nyt nousulaiset mukaan tutustumaan M/S Taviin syyskirkkaaseen Saaristomereen. Reissu toteutuu jos riittävä määrä osallistujia saadaan mukaan. Ilmoittaudu allekirjoittaneelle niin voin kertoa lisää miten homma etenee.

Itse olen kerran tutustunut Taviin viime vuonna, pyörittiin Hangossa viikonloppu ja ajattelin lähteä vielä kerran tänä vuonna, tällöin siis :) Mukaan, seuratoverit!

3
Kävin kaverin kanssa hankkimassa luokituksia ja haluan jakaa hienoja kuvia teillekin. Orda on yksi maailman pisimmistä vesiluolastoista (~5km), kipsiluola. Vesi on kirkasta sinertävää ja kylmää ja koko komeus on Länsi-Siperiassa Etelä-Uralilla:
http://lauri.kuvat.fi/kuvat/Sukellus/Orda2015/

4
Myydään & ostetaan / Bottom timer
« : Huhtikuu 27, 2015, 14:18:07 »
Scubapro 330m bottom timer. Ollut vedessä vain muutamia kertoja. Bungeemountilla. 85€.

5
Yleinen keskustelu / Seurassa luolasukeltajia?
« : Helmikuu 10, 2015, 09:28:40 »
Tulipas mieleen, onko täällä luolasukeltajia tai sellaiseksi kouluttautuvia?

6
Myydään & ostetaan / M: NLS 40W Classic LED kanisterivalo
« : Lokakuu 09, 2014, 23:46:00 »
Vajaa 2 vuotta käytössä ollut Northern Light Scuban tehokas LED HP 500€.
Lisätietoja:
http://www.northernlightscuba.fi/?product=40w-led-classic
Mukana tietysti nopea laturi ja goodman handle.
P. 040-5090297

7
Jotain hyvää nitroxia kylkipulloihin. Pääsisin keskiviikkona myöhään iltapäivällä tai illalla. Ja torstaina sekä perjantaina mulla on koko päivä aikaa aamusta iltaan.


8
Pikalähdöt / Saaristoon M/S Tavilla Turusta 17.-19.10.2014
« : Lokakuu 01, 2014, 23:38:00 »
Tehdäänkö viikonloppureissu Saaristoon Nautic Clubin tukialuksella M/S Tavilla Turusta 17.-19.10.2014?

Nyt on mahdollisuus lähteä hienon aluksen kyytiin sukeltamaan ja viihtymään yhdessä hyvässä seurassa. M/S Tavi on noin 30m pitkä ja 5m leveä, entinen Koskelo-luokan rannikkovartioalus vuodelta 1960. Matkanopeus on 10 solmua. Nautic Club osti M/S Tavin 1986 ja se on peruskorjattu.

Aluksessa on 7 hyttiä joihin mahtuu noin 20 sukeltajaa. Aluksella on 220/380V sähköjärjestelmä, joka mahdollistaa monia mukavuuksia. Esimerkiksi keittiöstä löytyy liesi, uuni, kaksi jääkaappia, pakastin ja mikroaaltouuni sekä messistä digi tv ja DVD-soitin.

Navigointilaitteet on uusittu ja tällä hetkellä Tavissa on perus-navigointivarustuksen lisäksi mm. täysin kahdennetut toisistaan riippumattomat elektroniset merikartat ja tutka lisänäyttöineen.

Veteenmenossa ilahduttaa uudehko ja hieno uimataso, pullot täyttyy 200 ja 300 barin kompressoreilla ja nitroxiakin löytyy. Sukellusten jälkeen ilahduttaa myös sauna.

Tavin viikonloppureissut maksavat 120€/sukeltaja (sisältää pe-su reissun sukelluksineen ja paineilmoineen, ruokineen), ja se edellyttää liittymistä Nautic Clubin jäseneksi ja sen jäsenmaksu on 90€ vuonna 2014. Nitroxin lisämaksu 30€.

Tavin toiminta perustuu siis jäsenistön talkoovoimaan ja kaikkien osallistumiseen reissuilla. Jokainen osallistuu päivittäisiin askareisiin taitojensa mukaan, esim. kiinnittymisessä, siivoamisessa, ruoanlaitossa tai kumiveneen operoinnissa.

Nyt nousulaiset mukaan tutustumaan M/S Taviin syyskirkkaaseen Saaristomereen. Reissu toteutuu jos riittävä määrä osallistujia saadaan mukaan. Ilmoittaudu allekirjoittaneelle niin voin kertoa lisää miten homma etenee.

Itse olen kerran tutustunut Taviin keväällä ja ajattelin lähteä vielä kerran tänä vuonna, tuolloin siis :) Mukaan, seuratoverit!

9
80€ pannat pitkine pultteineen, sopii 7- tai 8,7 -litraisille terässäiliöille.

90€ Ursuitin selkälevy taskulla, Dir Zonen jäykkä hihnasto säädetty pienelle aikuiselle tai juniorille. Mukana militarilaatuinen pikasolki olkahihnassa (vasen) - helpottaa olkahihnan riisumista, asiaankuuluvat D-lenkit ja haararemmi, puukkotasku ja bungee sekä yksi pitempi pultti sen yllä argon-ripustusta varten.

040-5090297 / susanmelinda@gmail.com

Masala, Kirkkonummi
10
Lähdöt / Viikonloppulähdöstä
« : Elokuu 22, 2014, 00:22:03 »
Voisikos tässä ketjussa alkaa huutelemaan sopivinta viikonloppulähtöä kun siihen nyt on niin paljon ääniä?
Mulle tässä vaiheessa vapaita ovat:

La 6.9.
Su 7.9.
La 20.9.

11
Hei, koitan saada eri tahoilta sukeltajia viettämään mukavaa päivää vedessä ja pinnalla. Tapahtuma on sidemount-painotteinen mutta sinne tulee backmount-sukeltajiakin joten kaikki ovat tervetulleita, ja kaikenlaiset sm-kysymykset, keskustelut ja hiplailut suotavia. Tässä vielä tekstiä:

"Kiinnostaako SM? Vai sukellatko jo tuolla setupilla? Tunnetko jotain jota kiinnostaa - laita sana sinne! Seura- ja ryhmäriippumaton sukellustapahtuma Räyskälässä Iso-Melkuttimen rannalla, kaikenlaiset sukeltajat ovat tervetulleita mutta SM on kyllä päivän teema eli asiasta kiinnostuneet mukaan. Tehdään 1-2 sukellusta ja pinta-ajalla voimme kokoontua laavun grillille omien eväiden kanssa. Omat kyydit (yhteiskyydit suositeltavia parkkitilan rajallisuudesta johtuen, esim. Riihimäen ABC:lla tai Räyskälän lentokentällä viimeistään vois autoihin yhdistellä jos lähestyt yksin omalla autolla), eväät ja sukellusromppeet mukaan!"

12
Myydään & ostetaan / M: BTS suljettava manifold
« : Huhtikuu 27, 2014, 15:24:07 »
Välisiltaventtiili 25€

13
Edge 38 -wingi ollut D7 232 -setissä ja vedetty pari kertaa D10 232 -setillä myös. Myyn 150€ tai vaihto käypään sinkuwingiin.

14
Yleinen keskustelu / Kaasua sunnuntaina 5.1. aamu/ap?
« : Tammikuu 04, 2014, 16:56:55 »
Hei, tekis mieli lähtee sunnuntaina taas veteen - onko kukaan menossa kopille yllämainittuna aikana? Vois siitä suoraan suhauttaa Antoniolle tai Kiskoon tms... Mukaan sais tulla!

Susan 0405090297

15
Yleinen keskustelu / Joulukuussa kaasua
« : Joulukuu 03, 2013, 09:08:05 »
Hei, taas on puolillaan selkäsäiliöt.... Että jos joku käy kopilla ja ilmoittelee mulle ja Vesalle jos pääsee täyttelemään. Kyllä se kohta taas veteen pitää päästä. Nyt eka tarve on heti tässä näin, kuun alussa.

Sivuja: [1] 2