Nousu ry
Tiedotus => Leirit ja ulkomaanmatkat => : Pena December 14, 2005, 16:00:54
-
Terve,
Tänä vuonna ei ole ns. virallista kinkunsulatteludyykkiä tapanina, mutta ajattelin kysellä kiinnostuneita epäviralliseen kinkunsulatteluun.
Mulle sopisi oikeastaan parhaiten joulupäivä 25.12., mutta tapanikin 26.12. menettelee.
Ajatuksena olisi joko mennä hylkysukellukselle Antoniolle Lappohjaan (avovesidyykki varmaankin tuohon aikaan, näkyvyys tällä hetkellä n. 5 m Snorkkeli.netissa olevan viestiketjun mukaan) tai Kiskoon tekemään avantosukellus. Tammikuussa Antonio muuttunee avantokohteeksi.
Onko kiinnostusta ja kumpaa päivää & kohdetta preferoitte?
t:Pena
-
Moikka,
kyllä ainakin minua kiinnostaisi heittää dyykkikeikka joulunpyhinä. Joulupäivä 25.12. menee varmaan perheen parissa, mutta 26.12. voisi olla jees.
-Marko
-
Joo, kyllä kiinnostuneita löytyy. Esim 26.päivä. Mutta miten tuonne hylylle pääsisi rannasta, siinä ikuinen ongelma. Jäätä kun ei ole, niin rannasta matkaa on varmaan 300m pintauintia. En ole mitannut, mutta kyllä se aika pitkä matka on polskia. Laiturilta hypätessä hylky olis just kohdallaan, mutta sinne ei pääse helposti, kuin portin läpiajamalla tai veneellä.
-
Kerran on tetsattu rannasta laiturin vierestä veteen ja takaisin laiturille, hogarthialainen varustus selässä. Onnistui, mutta syke nousi. :)
Ja sitten dyykin jälkeen uitiin rantsuun. Vähän heviä, kyllä...
Mutta jos laitetaan wingsit täyteen, sidotaan setit köysillä toisiinsa ja uitetaan hinaamalla laiturin viertä? Pelkällä kuiviksella luulisi pääsevän takaisin laiturille helpommin. Nyt tietysti oletetaan että portti ja aita ovat pysyneet muuttumattomina.
Eikö joku saanut joskus avaimenkin siihen porttiin ihan vain kauniisti pyytämällä?
Emmää ole kyllä Porkkalassakaan käyny varmaan vuoteen, ja sama Kiskon kanssa joten mulle käy kaikki, paitsi Pikkala. :)
-Marko
-
Eikö joku saanut joskus avaimenkin siihen porttiin ihan vain kauniisti pyytämällä?
Juu toki avain pitää saada jotta Antoniolle kandee lähteä. Ja eikös autot sitten saisi siihen laiturin päähän? Tietty joulunpyhinä voi olla hankalampaa saada avainta, mutta pitää selvitellä.
Pena
-
Anttoonialle saattaa onnistua avaimen lainaaminen. Työ on hieman kesken mutta onnistunee. Porkkalassa kuitenkin veikkaan että on parempi näkyvyys. Toisaalta kinkku sulaa paremmin jos tekee pitkää pintauintia. (= Ei tieteellisesti vahvistettu tosiasia)
-
On se sikäli tieteellisesti vahvistettu, että kun syke on 55-65% maksimisykkeestä, osapuilleen 110-130, niin silloin elimistö käyttää nimenomaan rasvaa, eikä hiilihydraatteja. :)
Tällaisen suorituksen tulisi vielä kestää vähintään 30 min, joten leppoista selkäuintia laitepaketti selässä, niin kyllä se kinkku sulaa! ;D
-Marko
-
Tervehdys,
Sukeltamaan 26.12 joko Porkkalaan tai Anttoonialle ja maksimissaan 60% sykkeellä - ketkä olisivat kiinnostuneita lähtemään ?
- Treffit NK:lla vaikkapa klo 11:00 !
-- A-P
-
Mä olisin kiinnostunut tuosta Antoniosta. Lähinnä siksi, että olen Joulun Hangossa. Siitä on lyhyt matka ampaista Lappohjaan ja takaisin kinkun mässäilyyn. Nälkähän se raittiissa ulkoilmassa tulee. Jos tästä vaan paranee tapaniksi.
Mutta seuraan vielä perjantaihin asti palstaa, mihin paikkaan päädytte matkaamaan. Soittelen sitten sen jälkeen vaikka jollekin, jos veteen tekee vielä hinku. Kun ei pääse välipäivinä seuraamaan forumia, niin en ole silloin tietoinen mahdollisista uusista käänteistä.
-
Moi,
Antoniolla kuulemma jo jäätä.
Pena
-
Niin se voi olla sitten ongelma, jos ei kestä kävelemistä, mutta ei pysty uimaakaan siinä. Mutta tietty jos pääsee portista laituria pitkin hylyn äärelle, niin sitten ei muuta kuin veteen narutettuna.
-
Prrkk... jos A:lla on jäätä, niin sitten on Ciscossakin => Pojkkala on ainoa avoin?
-Marko
-
Juu Cisko on varmasti jäässä, ehkä voisi lähteä Polkkalaan niin ei tartte olla välttämättä viittä dyykkaajaa -> helpompaa toteuttaa käytännössä.
Eli kiinnostaa avo-Porkkala, myös avantoKisko sopii jos tarpeeksi porukkaa saadaan kasaan.
Pena
-
Juu Cisko on varmasti jäässä, ehkä voisi lähteä Polkkalaan niin ei tartte olla välttämättä viittä dyykkaajaa -> helpompaa toteuttaa käytännössä.
Näin minäkin sen kelasin...<tylsä>taidan kallistua Pojkkalan puoleen</tylsä>. Toki tämä on Karille kylmää vettä niskaan, kun hän kerran on jo Hangossa.
Mut täl viisii me ollaan kauhia paljo ekolokisemppi ku va yks aja Hangost tähä suuntta eik kaikki muut siihe suunta. :)
-Marko
-
okke, mennään Polkkalaan.
Mukana ainakin seuraavat:
APA
Marko
Pena
Muita?
Minä saavun suoraan keittokatokselle klo 12.
Pena
-
Ok, Porkkala kohteena. Mä ilmaannun sinne maanantaina klo 12, jos olen tulossa. Muuten mä meen ammeeseen polskii (perusvälineet päällä ja pullo ammeen vieressä). On siitä pitkästä letkusta tässäkin hyötyä ;D Ei tarvii laittaa pulloa selkään. Tai voishan sitä harjoitella pinkkaamista.
-
okke, mennään Polkkalaan.
Muita?
Luultavasti minunkin pitää sulattaa kinkkua. Porkkala on mitä mainioin paikka siihen.
t. Nim. Kinkku on vielä jääkaapissa.
-
Ainakin tuulen suunta näyttäisi olevan sopiva maanantaina - itätuulta 7 - 9 m/s, jos ennusteet pitävät paikkaansa.
Mukavia sukelluksia!
t. nim. Kinkku uunista ulos tänä aamuna klo 6.00.
-
Roger that - Porkkala 26.12. twelve hundred hours, sharp.
Be there - or be square. :)
-Marko
PS. Ai niin, se kinkku uuniin...oli (taas) unohtua; hyvä kun muistutitte! :)
-
Olipas upea keikka, kertakaikkiaan nautinnollista!
Kuusi urheaa kinkunsulattelijaa kokoontui ja sai nauttia hienosta näkyvyydestä (n. 6 m), jännittävästä valomaailmasta ja öttimölliäisistä (siloneula, tokko, ahvena etc.). Vesi oli raikasta (+2-+1) ja jäistä ei tietoakaan :) Tuli eksoottinen fiilis kun nousi pinnalle ja ympärillä näkyi lumisia rantoja ja lumisadetta :)
Kinkku suli, mutta nyt on taas aika nauttia joulun antimista!
t:Pena
-
Pitäisi kai sukeltaa talvisin useammin merellä: veden väri oli aivan turkoosi, vähän samanlaista kuin Pohjois-Norjassa. Cool.
-Marko
PS. Ja kiitos minunkin puolestani kaikille osallistujille.