Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Marko R

Sivuja: [1] 2 3
1
Yleinen keskustelu / Sukeltajaliiton kevätkokous
« : Huhtikuu 24, 2015, 09:59:03 »
Kävin viime lauantaina piipahtamassa Nousun edustajana Sukeltajaliiton kevätkokouksessa Espoon hotelli Korpilammella. Enimmäkseen siellä oli vain hallinnollista peruskauraa ja bonuksena oli Jouni Polkon esitys sukellusvene U-26:sta. Liitolla on toista vuotta vuosikertomus uudessa näyttävässä kuosissa ja se kannattaakin selailla läpi – alla linkki siihen.

Vuosikertomus 2014

Sukeltajaliiton materiaalipankki

2
Sovimme kertaluontoisesta lajikokeiluyhteistyöstä Espoon Eskimot-melontaseuran kanssa. Järjestimme melojille suurta kiinnostusta ja runsasta osallistumista osakseen saaneen laitesukellusintron Tapiolan hallilla. Vastapalvelukseksi he tarjoavat nousulaisille mahdollisuutta kokeilla melontaa.

Nyt on siis 10 nopeimmalla nousulaisella mahdollisuus ilmoittautua mukaan melomaan to 22.5 Espoon Eskimoiden vajalta käsin osoitteesta Rullaniementie 8, Espoo. (Sijaitsee Saunalahdessa).

Ilmoittautumiset vastaamalla tähän viestiin.

T. Hallitus

3
Sunnuntaina 27.10. on hallivuorollamme mahdollista kokeilla Xdeepin sidemount- sekä sinkkupullovarustekokoonpanoja. Alla lista kokeiltavissa olevista seteistä lyhyellä edustajan kuvauksella sekä linkit tarkempiin tuotetietoihin.

Sidemount:

2x Stealth 2.0 full set
Tämän hetken halutuin ja mukavin sidemount-systeemi, modulaarisella täydellisesti säätyvällä hihnastolla. Noste 37lb.

Sinkkupullosetit:

1x The Ghost (normaalimittainen selkälevy)    
2x The Ghost (lyhyempi selkälevy pienikokoiselle sukeltajalle)
2,3kg painava, vaativan sukeltajan täydellinen matkakumppani.

1x ZEOS 38 full set  alumiinilevyllä ja sinkkuadapterilla
Mukavuudenhaluisen, kestävä vaihtoehto wing/backplate sinkkusetti, integroidulla painojärjestelmällä. Noste 38lb.

Tilaisuuden tarjoaa OneEyeDiving. OED on sukellusyritys joka haluaa tuoda uuden ja tuoreen tuulen Suomalaiseen sukellusskeneen, kuuntelemalla asiakkaita ja tarjoamalla yksilöllistä palvelua sekä laatua kohtuullisen hintaan. Tuotteille tulossa kampanjahinnat nousulaisille rajoitetun ajan.

Ilmoitelkaa alle mielenkiinnosta kokeilla varusteita niin kartoitetaan alustavasti montako tulee paikalle.

5
Yleinen keskustelu / Syyskokous
« : Lokakuu 07, 2013, 15:32:00 »
Oheisessa liitetiedostossa kutsu Nousun syyskokoukseen, tervetuloa.

6
Olemme havainneet että Nosteen viikkolähtöjä ajavilla kippareilla on ollut hetkittäin haasteellista suunnitella reissua etukäteen kun ei ole ollut varmaa tietoa lähdölle osallistuvien sukellusluokituksista. Tämän vuoksi foorumin ylläpitotiimi on puuhastellut sorvin äärellä ja löytänyt ratkaisun. 8)

Olemme lisänneet foorumin profiileihin sukellusluokitus-kentän jonka jokainen voi nyt lisätä oman luokituksensa jotta kippareiden työ helpottuu. Alla suora linkki omaan profiiliin.

Linkki omaan profiiliin

Marko & Sami

7
Leirit ja ulkomaanmatkat / Juhannusleiri 2013 20-23/6
« : Huhtikuu 04, 2013, 13:37:58 »
Milloin?
Leiri järjestetään to 20/6 - su 23/6 - 2013

Pyrimme siirtämään Nosteen jo torstai-iltana Porkkalaan. Eli lähtöpäivä on jo torstaina illansuussa (n. klo 17:oo), tämä siis riippuen osallistujien innosta. Asiasta sovitaan osallistujien kesken tarkemmin keskusteluforumilla.

Kuljetukset
Jos haluat tulla mukaan leirille Porkkalan kaupalta perjantaina tai lauantaina, ilmoita siitäkin niin katsotaan miten järjestyy.

Missä?
Kesän perinteinen Nousun juhannusleiri järjestetään Porkkalan edustalla Stora Träskö saarella.

Saaressa ei ole mitään fasiliteettejä, upeata ulkosaariston luontoa sekä historiallisia jäänteitä senkin edestä. Lähdetään siitä, että sen minkä kokee tarvitsevansa tuo mukanaan. Jonkin sortin kimppamajoitus (teltta) on suositeltavaa. Leirillä tulee olemaan mukana Seuran Makkipakki, virallinen leirikatos, kaasugrilli, makea/juomavesitonkat, aggregaatti sekä jääkaappi.

Mitä?
Sukelluskohteita on saaren lähistöllä runsain mitoin. Aivan rannassa on Alko (7-8m) sekä saaren toisella puolella sijaiseva Linjatauluhylky (28m), lautoja myös matalammassa vedessä. Aivan lähituntumassa sijaitsevat lisäksi Uunihylky (10m) sekä Rönnskärin tykkihylky (10m). Hiukan kauempana sijaitsevat Kallbådanin siipiratashylky (10-25m) sekä tietenkin sään salliessa Klaus Oldendorf (32-40m). Klasua lukuunottamatta kaikki kohteet sopivat soveltaen P1 sukeltajalle. Myös muita kohteita on lähimaastossa.

Leirillä noudatetaan sukeltajaliiton turvaohjeita ja seuran hyviksi havaittuja käytäntöjä eli sukelletaan niin että kaikilla on hyvä olla.

Pullojen täytöt ja lamput
Bauer lähtee mukaan ja lamppuja voidaan ladata aggrekaatilla.

Hinta sisältäen paineilmatäytöt
Hinta leiristä on 2 Nousua per sukelluspäivä ja 1 Nousu sukeltamattomasta päivästä. Rahalla maksaen hinta on 40 Eur / sukelluspäivä ja sukeltamaton päivä on 20 Eur. Nousukortteja on myynnissä koko leirin ajan. Jos on halua lähteä etäämmälle kohteelle niin veloitus mietitään etukäteen.

Leiri ei toimi ilman henkilökuntaa, näin ollen toivomus on, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot mikäli haluat toimia Nosteen kipparina, sukellusvanhimpana, kalustonroudaajana, osallistua Nosteen siirtoajoihin Espoo-Porkkala tai Porkkala-Espoo väleille, täyttäjänä tai muissa tehtävissä?

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä tuletko mukaan jo torstai-iltana vai vasta perjantai-aamuna Porkkalan kaupalta vaiko omalla kyydillä. Allekirjoittanut toimii leirivastaavana, sopii lähtö/paluuajat sekä mahdolliset noutoajat ja -paikat. Vastaa yleisiin kysymyksiin leirin järjestelyihin liittyen.

Keväisin terveisin,
Marko

Osallistujat

NOSTE (lähtö Suomenojalta kello 15 maissa):
Jesperi
Marko
Sari
Roope

TIGER DUCK:
Dalia
Rupert

OMA VENE?
Jukka

MERRI:
Kari

NOUTO PORKALA MARINILTA PERJANTAINA:
Karo

8
Yleinen keskustelu / Tahko Dive - sukellustapahtuma 30.8.-1.9.2013
« : Huhtikuu 02, 2013, 13:55:20 »
Savolainen sukellusseura Lost Divers ry:llä järjestää 30.8.-1.9.2013 esitteen mukaisen sukellustapahtuman. Ohjelmassa mm. luentoja ja sukeltamista Louhosareenalla. Paikalla tulee olemaan joukko yhteistyökumppaneita esittelemässä sukellusalan tarvikkeita ja matkoja. Aiheesta löytyy tietoa tapahtuman omilta sivuilta www.tahkodive.fi ja Facebookista Tahko Dive 2013.

9
Leirit ja ulkomaanmatkat / Hanko 2013 12-21/7
« : Helmikuu 10, 2013, 17:53:36 »
Milloin?
Leiri järjestetään pe 12/7 - su 21/7, 2013

Ilmoittautuminen leirille
Leirille ilmoittaudutaan kesäkuun 15 päivään mennessä. Ilmoitathan samalla läsnäolopäivät. Venekalusto on rajallinen ja näin pyrimme järjestämään kaikille mahdollisuuden kahteen sukellukseen per päivä.

Kuljetukset
Leiriviikon aikana leirille voi saapua aina illansuussa n. klo 18-20 aikoihin.

Leirille osallistuvat alukset: Noste, Kanuuna? sekä Tiger Duck (3-4 henkilön ribi).

Toivottavaa on, että leirille tullaan ja sieltä lähdetään pois iltakuljetuksella. Varautukaa aina vähintään vuorokauden keikalle. Pakottavista syistä tästä voidaan joustaa, huomataan kuitenkin, että aamunoudot Hangosta ovat lähtökohtaisesti poikkeuksia.

Missä?
Kesän perinteinen Nousun Hangonleiri järjestetään Hangon edustalla Låglandet nimisessä saaressa (http://wikimapia.org/10094540/fi/L%C3%A5glandet).

Saaressa ei ole mitään fasiliteettejä, upeata ulkosaariston luontoa senkin edestä. Lähdetään siitä, että sen minkä kokee tarvitsevansa tuo mukanaan. Jonkin sortin kimppamajoitus (teltta) on suositeltavaa. Leirillä tulee olemaan mukana virallinen leirikatos, kaasugrilli, aggrekaatti, kaasukäyttöinen jääkaappi sekä makkipakki.

Mitä?
Sukelluskohteita on Hangossa runsain mitoin. Hyvän otoksen Hangon seutuvilla olevista hylyistä saa http://www.hylyt.net webipalvelusta, esimerkiksi legendaarinen Keulakuvahylky, kaikki kohteet sopivat soveltaen myös P1-sukeltajalle. Myös muita kohteita on lähimaastossa. Niille mennään kiinnostuksen perusteella ja kelien niin salliessa.

Pullojen täytöt ja lamput
Bauer lähtee mukaan ja lamppuja voidaan ladata aggrekaatilla. On myöskin mahdollista saada nitroxia osapainetäytöllä. HUOM! happipuhtaat pullot vaaditaan!

Hinta sisältäen paineilmatäytöt
2-3 nousua/leiripäivä/henkilö (sukelluskerroista riippumatta, ts. sukelluksia 1-2).
Sukelluspäivältä veloitus on siis aina vähintään 2 nousua ja niinä päivinä kun lähdetään pidemmälle esim. Bengtskär / Eira / Segelskär veloitetaan lähtijöiltä 3 nousua.
Jos Bengtskärille mennään kannattaa myös varautua kiinnittymismaksuun joka on joku 10/henkilö. 1 nousu saaripäivästä (ts. sukeltamattomasta päivästä).
Rahalla maksaen hinta on 40-60 Eur /sukelluspäivä ja sukeltamaton päivä on 20 Eur.
Nousukortteja on myynnissä koko leirin ajan.

Leirille on myös mahdollista vuokrata laitepaketti. Näitä on kuitenkin rajoitettu määrä joten kerrothan tarpeesta hyvissä ajoin.

Leiri ei toimi ilman henkilökuntaa, näin ollen toivomus on, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot mikäli haluat toimia Nosteen kipparina, sukellusvanhimpana, kaluston roudaajana, täyttäjänä tai muissa tehtävissä?

Osallistujat - milloin tulee ja saareen haut:

Tässä vähän alustavaa yhteenvetoa ketkä on tulossa ja milloin. Venekalusto on rajallinen ja jos lisää ilmoittautumisia tulee niin saattaa tulla ongelmia varsinkin ensimmäisenä viikonloppuna. Tälläkään porukalla ei mahduta veneisiin ekana viikonloppuna.

Noste (6-8-henk.) ja Tiger duck (4-henk. sinkkulekoilla) ovat leirillä käytössä. Toivottavaa olisi, että tulossa olevat ilmoittautuvat mahdollisimman pian. Myöhemmin ilmoittautuneille ei voida taata 2 keikkaa per päivä. Toki oman veneen tuominen muuttaa kuvioita.

Marko hinaa Nosteen Espoosta Hankoon.
Kari R hinaa Nosteen Hangosta takaisin Espooseen.


Nnouto
*sukelluspäivä

Nimipelasumatiketopelasu
JesperiN**
MiinalaN**
SamiN*****
TanjaN*****
MarkoN*******
Juha RN** N**
Jukka P ** N**
Kalevi N*****
Antti I N***
Rupert *********
Dalia ********
Hannu H N****
Marja & Terho - VENE, AAMUKYYTI MUILLEKIN TULLESSA ****
Markku L - VENE, PARI PÄIVÄÄ VIIKOLLA? ????
Merkku & Kristiina ********
OJ ****
Kari R N**
Andrea N**
Gabi N**
Olli
Sari
Neira & Ari
Tommi
VARMOJA YHTEENSÄ68101011108577

Kesäisin terveisin,

Marko & Sami - Hanko 2013 järjestelytoimikunta

10
NOUSU RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS

Aika            27.2.2013 klo 18:00-21:00

Paikka        Espoon Meripelastat ry, Mellstenintie 6 B, 02170 ESPOO
Kutsutut    Nousun hallitus ja jäsenistö

Käsiteltävät asiat:
              1.   Kokouksen avaus
              2.   Kokouksen järjestäytyminen
                    -puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjan tarkastajan sekä kahden ääntenlaskijan valinta
              3.   Laillisuus ja päätösvaltaisuus
              4.   Esityslistan hyväksyminen
              5.   Tilinpäätös 2012
              6.   Voiton käsittely
              7.   Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2012 hallitukselle
              8.   Muut asiat
              9.   Kokouksen päättäminen

Tervetuloa Nousu ry:n kevätkokoukseen. Kahvitarjoilu!

--
Ystävällisin terveisin,
Hallitus

11
Yleinen keskustelu / Toimihenkilöiden valinta vuodelle 2013
« : Joulukuu 03, 2012, 14:50:04 »
Vuodenvaihteen jälkeen ensimmäisessä hallituksen kokouksessa tulemme valitsemaan myöskin toimihenkilöt alkavalle toimintakaudelle. Useat ovat jo ilmoittaneet voivansa jatkaa nykyisissä tehtävissään myöskin seuraavalla kaudella - kiitos heille tästä yhteiseksi hyväksi tekemästään työstä. Myöskin avoimia toimihenkilön paikkoja on tarjolla -  tällä hetkellä tarjolla on koulutusvastaavan sekä kalustovastaavan tehtävät.

Toimihenkilönä olo ei automaattisesti tarkoita sitä, että hän tekisi kaikki vastuualueeseen liittyvät asiat itse. Tehtävä on lähinnä huolehtimista, että vastuualueeseen tulevat asiat tulevat tehdyiksi. Tarvittaessa eskaloidaan hallitukselle jos voimavarat eivät riitä - haasteet ratkaistaan yhdessä.

Alla tiedoksi lista kaikista toimihenkilörooleistamme
 • puheenjohtaja
 • varapuheenjohtaja
 • sihteeri
 • tiedottaja
 • webmaster
 • jäsensihteeri
 • rahastonhoitaja
 • nuorisovastaava
 • koulutusvastaava
 • kalustovastaava
 • venevastaava
 • avainvastaava
Voit kertoa kiinnostuksestasi avoinna oleviin tehtäviin joko tähän vastaten taikka sitten olla yhteydessä hallituksen jäseniin.

Terveisin,
Hallitus

12
Yleinen keskustelu / Maski ja räpsät karkuteillä
« : Marraskuu 12, 2012, 09:26:19 »
Onkohan kellään havaintoa mustista jousiavokantaisista OMS:n Slipstream räpylöistä (http://www.omsdive.com/fin.html) sekä mustasta DiveRiten maskista?

Viimeksi käytin niitä hallilla 4.11. - harmi kun huomasin nyt vasta kaivata niitä. Olen ehkä unohtanut ne hallille taikka ne on menny vahingossa väärään kotiin.

13
Märkkärikauden päätös sekä Divers Night ovat samanaikaisesti Porkkalan keittiksellä - tapahtuma on siis nousulaisille.

Paikalle on hyvä tulla ajoissa, noin 18.30-19 paikkeilla ja  vedessä ollaan sitten 20:12 aikaan.

Ottakaa evästä sekä grillattavaa mukaan - tehdään katokselle messevä hiillos ja nautitaan eväitä illan hämyssä sukellusten päätyttyä. 8)

Ilmoittautumiset alle, niin voidaan arvioida montako klapia pitää ottaa mukaan jotta saadaan kaikkien makkarat valmiiksi.

14
NOUSU Ry:n SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSYLEISKOKOUS

Aika:           tiistaina 6.11.2012
                  klo 18.00 – 21.00
Paikka:       SMPS Espoon meripelastajat ry:n pelastusasema,
                  Mellsteninranta 6 B, Haukilahti, Espoo
Kutsuttu:     Nousu ry:n hallitus ja jäsenistö

1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen järjestäytyminen
3. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Esityslistan hyväksyminen
5. Toimintasuunnitelma 2013
6. Vuoden 2013 tulo ja menoarvio
7. Vuoden 2013 liittymis- ja jäsenmaksut
8. Puheenjohtajan valinta 2013
9. Hallituksen valinta 2013
10. Tilintarkastajien valinta 2013
11. Muut asiat
        -Nousukeskus
        -Uusien laitepakettien hankinta
12. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa Nousu ry:n syysyleiskokoukseen. Kahvitarjoilu!

15
Nousun hallitus sai tietää viime viikolla, että Nousukeskuksen yläkerrassa oleva arkkitehtitoimisto on ostanut koko kiinteistön Espoon kaupungilta. Vuokrasopimuksemme siirrettiin siinä samalla uudelle omistajalle. Uusi vuokranantajamme on ilmoittanut haluavansa uusia vuokrasopimuksen.

Olemme tähän asti maksaneet NK:sta nimellistä vuokraa ja sähköt ovat sisältyneet hintaan. Toisin sanoen Espoon kaupunki on tukenut seuramme toimintaa tarjoamalla meille erittäin edulliset tilat käyttöömme. Nyt uusi vuokranantaja haluaa nostaa vuokran markkinahintaiseksi sekä lisäksi maksaisimme kaikki sähkökulut (myös kellaritilan lämmitykseen kuluvan). Toisin sanoen kulut nousisivat vähintään viisinkertaisiksi.

Hallitus on jo aloittanut alustavan kartoituksen mahdollisuuksista - selvitellyt kaupallisien tahojen hintoja ja tarjontaa sekä Espoon kaupungin suuntaan tullaan olemaan yhteydessä asian tiimoilta. Nyt tarvitsemmekin kaikkien seuralaisten aktiivisuutta uusien toimitilavaihtoehtojen löytämiseksi. Vaikka hyväksyisimmekin uuden vuokrasopimuksen nykyisestä toimitilasta niin tarvitsemme kuitenkin vaihtoehtoja joihin verrata - saisimmeko korkeammalla hinnalla muutenkin kaikin puolin paremmat tilat käyttöömme.

Onneksemme meillä on turvanamme kuuden kuukauden irtisanomisaika vuokranantajan suunnalta joten meillä on nyt puoli vuotta aikaa löytää uudet toimitilat käyttöömme jos emme hyväksy uutta vuokrasopimusta alkavaksi jo 1.5.2012.

Minimivaatimukset ja sijainti uudelle tilalle ovat:
 • 3-vaihesähköliitäntä 16A tai mieluusti 25A
 • autolla pääsee viereen / suoraan ovelle
 • oma sisäänkäynti ja tila
 • lämmitetty
 • vesipiste varusteiden pesuun
 • hyllyköitä / mahdollisuus tehdä
 • kiinteistö oltava käytössämme pitkäaikaisesti
 • mielellään Suomenoja-Tapiola-akselilta - hyväksyttävä alue kehä-I, kehä-II ja Turun moottoritien rajaama alue

Nyt on kaikilla mahdollisuus kertoa mielipiteensä ja ideat aiheen tiimoilta. Hallitus pyrkii löytämään kaikille seuralaisille mahdollisimman hyvän ratkaisun.

Hallitus

Sivuja: [1] 2 3