Kirjoittaja Aihe: Rospuuttoleiri pe-su 12-14.3.2021  (Luettu 2722 kertaa)

Kari M.

  • DM
  • *Todella* aktiivinen kirjoittaja
  • ****
  • Viestejä: 1031
    • Profiili
  • Sukellusluokitus: P3
Rospuuttoleiri pe-su 12-14.3.2021
« : Marraskuu 19, 2020, 17:15:30 »
Sukellusleiri Kaatialan avokaivosmontussa, järjestetään pe-su 12-14.3.2021.

Yleistä tietoa Kaatialan louhoksesta:

Kaatiala sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla n.3,5h tunnin ajomatkan päästä Helsingistä, kuuluisan Tuurin kyläkaupan läheisyydessä. Kaatialan louhos on käytöstä poistunut avolouhos, josta louhittiin vuosina 1942–1968 maasälpää ja kvartsia. Vielä tämän jälkeenkin on louhoksen jätekivikasoista kerätty korukiviä. Sukellulluskuvia ja kartta ym. löytyy tästä linkistä http://tinyurl.com/aloq74v . Monttu on n. 200 metriä halkaisijaltaan. Avolouhospuolelta sukelluskello löyty n. 21m syvyydestä, pohja max 30m, ja käytävissä syvyyttä max. 38m. Avovesipuolella on kiva kierrellä monttua hyvässä näkyvyydessä pitkin jyrkkiä seinämiä, ja kaivoskäytäviin vain koulutuksen omaavat. Huomioi, että monttu voi olla jääkannen peittämä, jolloin sukellustoiminnassa on tarpeellista käyttää jääsukellustekniikoita.

Majoitus ja leiritoiminta:

Majoitus tapahtuu Divers Bed & Breakfast Rannankylässä 35km etäisyydellä Kaatialasta. Majoitukseen sisältyy aamianen, petivaatteet, ja saunan lisäksi sukelluspullojen täyttö EAN 30 tai ilma. Tiloissa kaksi vessaa, keittiö, astiasto, mikroaaltouuni, vedenkeitin, kahvinkeitin, TV, DVD, erillinen varusteiden kuivaus- ja huoltotila, sauna sekä kaasugrilli. Kompressori on majoittajan operoima.

Sukellustoiminta ei ole erikseen ohjattua, vaan toiminta ja sukellusparien muodostuminen on itseohjautuvaa, ja vastuu omasta toiminnastaan säilyy jokaisella itsellään. Paikalle voi saapua ja poistua oman aikataulun mukaan.

Sukellustoiminnassa voi toteuttaa esim. yhden sukelluksen perjantai-iltana paikalle saapuessa, 2 lauantaina, ja yhden sunnuntaina. Omalle sukellusryhmälleen sopivan aikataulun mukaan.

Paikanpäällä tarvitset ainakin:

-Sukellusvarustuksen jäätävissä olosuhteissa sukeltamiseen ja pinnalla oleiluun
-Omat eväät, jolla pärjäät niin mökissä kuin pakkasessa (termospullo jne.).
-Varaosia sukelluskamoihin, mm. letkuja ym. on paukahdellut joka kerta
-Mahdollisesti jääkannen vallitessa pintaan johtavan pintanarun ja naruttajan. Näitä jääsukellukseen tarvittavia naruja voi tarvittaessa lainata Nousulta (NK) ja US:ltä (Kontti).

Sukellustoimintaan osallistuvilta vaaditaan:

-Vähintään P2/AOWD -kortitus
-Voimassa oleva lääkärintodistus tai allekirjoitettu terveysselvitys https://www.sukeltaja.fi/content/fi/39/607/Terveysselvitys%20ja%20laakarintarkastus.html
-Sukellusvakuutus
-Kuivapuku
-Jääsukelluspätevyys ja -kokemus

Osallistujat vastaavat itse omasta toiminnastaan.

Hinnasto B&B:

Majoitukseen 55€/päivä/hlö sisältyy omatoimiaamiainen (talon puolesta kahvi, tee, mehu, murot, hiutaleet, maito, leipä, juusto, leikkeleet, sokeri, suola), petivaatteet, sauna sekä yksi täyttö max EAN30 iltaisin per/päivä. CCR sukeltajat sis. happi + diluent täyttö. Joten varaa mukaasi tarvittaessa riittävä määrä sukelluspulloja sukelluksillesi, tai tiedustele majoituspaikasta vuokrapuolloja.

Lisätäytöt / Extra fills:
-Yksittäinen pullo / single tank 10 €
-Tuplapullot / Double tank 15 €
-EAN 50 / Oxygen 0,02 €/L min. 10 €
-Helium 0,05 €/L min. 40 €

-Päivällinen / Dinner 15 €. Varattava B&B:stä etukäteen. B&B löytyy ruuanvalmistus- ja ruokailuvälineet omatoimiseen ruuanlaittoon.

Tarkemmin sivustolla http://diversbb.fi/hinnasto/

Majoitusvaraukset:

jmajoensuu at gmail.com tai puhelimella Janne Joensuu 040-59 14 997. Vuodepaikat/huoneet menevät "first come, first served" periaatteella, joten varaa oma paikkasi ajoissa. Paikka majoittaa 15 henkeä seuraavilla huonetiloilla;
-1*2hh
-3*3hh
-alkovi 2 hengen levitettä sohva
-2 varasänkyä

Maksu paikanpäällä käteinen tai pankkisiirto/ B&B. Muista ilmoittautua myös Nimenhuutoon https://nousury.nimenhuuto.com/events/14521346

Linkkejä:

Majoituspaikan sijainti https://goo.gl/maps/mHg5W4ZLdaG2
    Divers Bed & Breakfast Rannankylä Lehtimäki
    Rannankyläntie 686
    63500 LEHTIMÄKI

Majoituspaikan sivusto http://www.diversbb.fi/
Kaatialan louhoksen sijainti https://goo.gl/maps/8u2t9fXUjuG2
Sukelluskuvia ja Kaatialan louhoksen kartta http://tinyurl.com/aloq74v