Kirjoittaja Aihe: Nitrox-täyttö NKlla  (Luettu 214 kertaa)

P3trick

  • Vieras
Nitrox-täyttö NKlla
« : Maaliskuu 13, 2007, 23:00:15 »
Terve kaikki,

Tämä tulee nyt hieman etukenossa kun Painotasku jossa tätä aihetta mainostetaan ilmestyy vasta loppuviikosta mutta parempi aikaisin kun myöhään.

Hallitus piti eilen kokouksen jossa yhtenä aiheena käsiteltiin sitä millä tavalla Nousu perehdyttää täyttäjiä Nitrox täyttöihin Lenhardt&Wagnerilla (aka. Viivi).

Hallitus päätti että käyttöoikeuden voi saada täyttämällä vastuusitoumuksen. Kun hakija saavuttaa tai ylittää siinä mainitut ehdot ja kun hallitus katsoo, että käyttöoikeuden hakija täyttää edellytykset Nitrox-täyttöaseman turvalliselle ja asianmukaiselle käytölle, myönnetään käyttöoikeus.

Kyseinen Vastuusitoumus sisältää seuraavat tiedot:
____________________________________________________________________________


Nousu ry – Espoo
Nitroksitäyttäjän vastuusitoumus

Pyydän Nousu ry:n hallitusta myöntämään minulle käyttöoikeuden Nousun nitroksikompressoriin. Olen saanut nitroksitäyttöjen turvalliseen toteuttamiseen tarvittavan teoriakoulutuksen sekä käytännön perehdytyksen Nousun kaluston käyttöön ja minulle on selvitetty Nousun nitroksitäyttöihin liittyvät säännöt.

Käytännön perehdytys on sisältänyt ainakin seuraavat asiat:
Laitteiston käyttöoikeus
Nitroksitäyttäjän ohjeet
Nousukeskuksen erityispiirteet
Nousun laitteiston käyttö ja laitteiston erityispiirteet

Saamani koulutus on listattu alla (lisäselvitykset tarvittaessa erillisellä liitteellä):

Teoriakoulutus
Kurssi (esim. Nitroksikurssi, Trimix-kurssi, Nousun täyttäjäkoulutus)
Kurssin suoritusvuosi

Kouluttaja
Koulutusjärjestö

Perehdytys Nousun täyttöpaikkaan ja -laitteistoon
Perehdytyksen kuvaus (esim. henkilökohtainen opastus, Nousun täyttäjäkoulutus)
Perehdytyksen suoritusajankohta

Perehdyttäjä

Allekirjoittamalla tämän lomakkeen sitoudun noudattamaan nitroksitäyttöön liittyviä sääntöjä ja ohjeita. Tiedostan vastuuni hengityskaasujen täyttäjänä.

Käyttäjän tiedot
Käyttäjän nimi
Syntymäaika

Käyttäjän allekirjoitus
Päivämäärä

Käyttöluvan myöntäminen (Nousu ry täyttää)
Päätös
Huomautuksia
□  Käyttölupa myönnetty
□  Käyttölupaa ei myönnetä

Nousu ry:n puheenjohtajan allekirjoitus
Päivämäärä
____________________________________________________________________________

Vastuusitoumus lomake julkaistaan forumin "Tiedotus" palstalla "Tiistaitäytöt" aiheen alla. Sieltä sen voi tulostaa ja asianmukaisesti täytettynä toimittaa hallitukselle.

Perehdyttäjänä voi toimia Nitrox-täyttöaseman käyttöoikeuden aiemmin saannut henkilö.

Alin kortitus jolle käyttöoikeus voidaan myöntää on P2 + NTX tai vastaava yhdistelmä. Huomatkaa "voidaan myöntää" ei siis automaattisesti "tullaan myöntämään".

Tulemme ylläpitämään luetteloa NTX-täyttäjistä mm forumilla jolla heidän perään voi huhuilla. Luonnollisesti ne täyttövuorot joilla NTX-täyttäjä on paikalla saa NKlta sekä paineilmaa että Nitroxia. Katsotaan sitten miten käytännössä aika riittää kiireisimpään aikaan.

Miksi teemme tämän asian näin?

Yksi ainut syy. Turvallisuus!

Jos sattuisi käymään huonosti jollekulle voimme todeta, että olemme seurana toimineet vastuullisesti ja turvallisuushakuisesti ja meillä on dokumentit jolla tämän voimme osoittaa. Eli kaikkien turvalliset sukellukset on meillä toiminnan ohjenuorana, tästä pidämme kiinni, tämän takia mietimme proseduureja. Haluamme että kaikki seuran jäsenet voivat sukeltaa sukelluksensa Nousun nimissä ja olla ylpeitä jäsenyydestään, uskaltaisinko sanoa, yhdessä maamme edistyksellisimmistä sukellusseuroista.